NY: X-Yachts lanserer ny 49-foter i januar.
TREND: X-Yachst følger trenden, og flytter vinsjene bakover til rormannen.
EIK: Også X-Yachts leverer nå med lys innredning.

Ny 50-foter fra X-Yachts

X-Yachts lanserer 49-foter i serien mellom Xp og Xc.

Publisert Sist oppdatert
TREND: X-Yachst følger trenden, og flytter vinsjene bakover til rormannen.

I fjor lanserte X-Yacht X4 og X6, senere omdøp til X4og X65. Nå følger det danske verftet opp med en mellommodell på 49 fot. Nyheten minner mer om X4, og kan beskrives som en Xp50 for turseiling. SEILmagasinet seilte X4 i fjor høst og opplevde båten rask, men stiv og trygg. Samme oppskrift finner vi på den nye 49-foteren også.

X-Yacht har truffet markedet med den nye serien, og har solgt over 50 båter det første året.

Mer italiensk

Noen forandringer har X-Yachts gjort med 49-foteren i forhold til 43-foteren. Nyheten vil kun ha fire vinsjer, disse samlet ved rormannen. X43 har en cockpit med seks vinsjene plassert på tradisjonelt vis. Fall vinsjer på hyttedekk. genuavinsjer frem, og storseilsvinsj ved rormannen. X43 har helt klart en mer optimal cockpitlayout for regatta, mens nyheten har en bedre løsning for koseseiling, hvor rormannen gjør alt, og alle andre er passive. Dette er en løsning vi ser mer av i Middelhavet, men kanskje ikke passer like godt i Norge hvor hele familien er med på seilingen. 

Lettseilt

Båten er bygget i epoxy slik som Xp-serien. Det gir et stivt og solid skrog. Totalvekten er på nesten 13 tonn, hvor hele 5,4 av disse er i kjølen. Standard kjøldybde er på 2,4 meter, men en kjøl på 2,7 meter kan leveres for enda bedre ytelse på kryss. Riggen for tre salinger og rodvant.

Båten er konstruert for selvslående fokk, noe som er en trend i markedet om dagen. Et slikt seil er fantastisk for kryss i trange sund, men krever ofte mer duk på slør og lens.

En 108 prosent fokk er mer egnet for regatta.

Tre lugarer

Innredningen er også mer italiensk, i hvert fall i lys eik som er inn om dagen. Planløsningen er tradisjonell. Eierlugar forut med tilhørende bad. Bak er det to tradisjonelle lugarer, og helt akter er det plass til en liten jolle på tvers.

X- Yacht gir flere innredningsvalg. Køya i akterlugaren kan levers som separate køyer. Tradisjonelt kartbord kan ofres for ett større bad akter. Eierlugaren kan oppgraderes med ett stellebord. 

Lokkepris

X-Yachts tilbyr de ti første båtene av X49 til en pris av 479 900 euro. Denne prisen inkluderer en utstyrspakke med verdi av 75 000 euro.

Båten vil bli vist frem for første gang under messen i Dusseldorf i januar 2018.

Nå kan du velge mellom tre ulike modeller på 50 fot fra X-Yachts, Xp 50, Xc 50 og nye X49.

 

Les test av X4: En helt ny X-miks

FOKK: Nyheten kan leveres med selvslåer
INNREDNING: 49-foteren har tre lugarer og to bad.
EIK: Også X-Yachts leverer nå med lys innredning.
RASK: X4 fra X-Yachts viser nye takter. En båt som kombinerer komfort med hurtighet.