X4 fra X-yachts på vannet

Mer volum og mer komfort. Den nye 41-foteren er ril seilere som vil ha alt.

Publisert Sist oppdatert
NY: X4 er siste nytt fra X-Yachts.
NY: X4 er siste nytt fra X-Yachts.

X4 er en mellomting mellom Xp44 og Xc42. Den er bygget som Xp-båtene med vakuumstøp med epoxy, noe som gjør den lettere enn båtene fra Xc-serien, men den har mer volum, mer utstyr og større motor enn Xp-båtene.

Niels Jeppesen, mannen bak X-Yachts, som også har tegnet alle båtene, beskriver båten som en hybrid mellom de to serien i en intervju til Minbaad.dk.

Han mener at båten vil være i stand til å vinne regattaer, men det er turseilerne som er målgruppen.

Mer Xp en Xc

Studerer du tallene, så ligger X4 tett opp mot Xp44. Den har litt mindre fysiske mål, men veier 200 kilo mer. Seilarealet på X4 er marginalt mindre enn på Xp44  Båten har samme funksjoner under dekk, og kan leveres med tre lugarer og to bad. Med mer volum i forskipet så vil heller ikke eierlugaren i X4 skuffe.

Båt av tiden

X4 er veldig tidstypisk. Båten har fått en liten knekk i skroget ut mot hekken, sannsynligvis mest for å se moderne ut. Fribordet er høyt, mens overbygget er lavt. Dekket er ryddig, med alle luker nedsenket. Riggen er også tidstypisk, men vantene helt til siden. Fokka har skjøtevognen på hyttedekk, noe som gir en tett vinkel for bedre høyde på kryss.

13 båter solgt

X4 vil bli en svært aktuell modell for Norge. Båten koster 3,3 millioner danske kroner, så det er ingen billig båt, men så er det også bygget mer avansert enn det meste på markedet.

Verftet vil få en produksjon på 25 slike båter i året, og har alt solgt 13 stykker ut fra tegninger. Også X-Yachts tilbyr nå lys eik som alternativ under dekk, en trend vi har sett lenge i Middelhavet. Av de 13 båtene har ti kunder valgt det lyse alternativet. 

 

x4innrd
x4innrd
Powered by Labrador CMS