12 meter Cup i Sandefjord 6. - 9. august
12 meter Cup i Sandefjord 6. - 9. august

12 meter Cup i Sandefjord 6. - 9. august

 Torsdag 6. august samles 12-metere fra Norge, Danmark og Tyskland til «Framnæs 12 Meter Cup '09», en tre dagers regatta du aldri ha sett maken til i Norge.

Publisert

Det er ikke ofte man kan se klassiske 12-metere kappseile i Norge. Men førstkommende helg blir det tre dagers intens kappseilas utenfor Sandejord. Foruten de to lokale båtene, «Magnolia» - Norges eldste fra 1909 og nyrestaurert på Framnæs, og «Erna Signe» fra 1911, kommer norske, danske og tyske båter til regattaen i Sandefjord.

Det gamle skipsverftet på Framnæs i Sandefjord er blitt et moderne seilsportsenter med en flott ny havn, serviceanlegg på land og base for to av Norges flotteste 12-metere.

Publikum kan se båtene på Framnæs fra torsdag. Fredag 7. går første regattastart kl. 1100 fra Framnæs. Lørdag er også første start kl. 1100, men da skjer starten helt inne i havnebassenget, og det blir distanseseilas utover fjorden til tilbake til byen. Det blir speakertjeneste på Framnæs ved Henrich Nissen-Lie fra bladet Seilas.

Også søndag blir det regattastart kl. 1100. Nå blir det baneseilaser i fjorden og Cup'en avsluttes med premieutdeling på Framnæs kl. 1500.

Arrangør er 12 mR Framnæs AS og det regattatekniske er det Sandefjord Seilforening som står for.

Powered by Labrador CMS