1200 brett på linja

I morgen starter Defi Wind, arrangementet hvor proffer og amatører samles. I år er det også en norsk deltager.

Publisert Sist oppdatert

Defi Wind har blitt arrangert hver Kristihimmelfartshelg siden 2001 i Gruissan, Frankrike. Arrangementet har flere ganger hatt over 1000 deltagere. I år er det 1200.

Harestart

Det spesielle med regattaen er at alle deltagerne starter på samme linje. En RIB fungerer som en hare, og brettene som er bak denne har startet. For å starte skal det blåse over 15 knop. Banen er også minimum 8 nautiske mil lang.

Store navn

Defi Wind har gjort slalom-disiplinen i brettseilingen stor. Interessen for å delta her er enorm. De store franske stjernene har alltid stilt. I år er nesten hele World Cup-gjengen samlet. Jason Polakow, Delphine Cousin, Sarah-Quita Offringa, Antoine Albeau, Cyril Moussilmani, Philip Koster, Bjørn Dunkerbeck og Julien Bontemps for å nevne noen. Fra Norge stiller Miriam Rasmussen. Hun har nettopp seilt sitt første World Cup.

Sosialt

Defi Wind har mye av det fremtidens sportsarrangementer trenger. Det er som Milk Festival på 80-tallet, bare i flerdoblet målestokk. Et sted hvor unge seilere kan måte sine idealer. Det er store konserter på kveldene, og arrangøren er aktiv på sosiale medier.

Ingen flytevest

Det er mye å passe på for en arrangør å sette i gang et felt på 1200 brett i mye vind. Det blåser også vanligvis fralandsvind. Arrangøren tar derfor sikkerheten høyt. Alle deltagerne må ha våtdrakt. De må også ha med et fire meter langt tau. Nedre aldersgrense er 13 år. Men flytevest. Det står det ingen ting om i sikkerhetsbestemmelsene.