44 båter i solskinnseilas til Shetland

Kokken 13.00  i dag går starten på årets Sjøassistanse Shetland-Bergen Race fra Marstein utenfor Bergen.

Publisert

TIL SHETLAND: 44 båter starter i dag. Finn Audun Bostad deltar med sin Forgus. (alle foto)

Det blir etter alt å dømme 44 båter på startlinjen om drøye to timer. I år som i fjor er det fritt løp rett over Nordsjøen for deltakerne i Sjøassistanse Shetland-Bergen Race 2009. Det var i går meldt nordlig frisk bris og sol i starten.

De første båtene er ventet inn til Lerwick  på Shetland i løpet av torsdag kvelden eller natten. De to raskeste båtene er av typen Class 40 og seiles av henholdsvis Rune Åsberg i «Solo» og Sverre G. Ellingsen i «Black Pearl».

Finn Audun Bostad deltar i sin Forgus «Smily IV» og er i skrivende stund  på vei ut fra Vågen i Bergen til Korsfjorden og Marstein, hvor starten går.

– Fantastisk vær med sol og klar himmel. Ulempen med å ligge midt i et høytrykk er desverre at det innebærer lite vind. På værbriefingen under skippermøtet i går formidlet metereologen fra yr.no budskapet om lite vind fra varierende retning under hele seilasen.

Med «Smily IV» sine 15 tonn kunne vi vel ønske oss litt mer, men vi satser

på en flott tur!

Jeg har fått med meg fire ivrige seilere etter en liten notis på mannskapsbørsen. Fjordland har okkupert det meste av kjøleboksen, og båten er forskriftsmessig bunkret med fulle tanker.

Du kan lese mer om regattaen på www.shetland-race.no og følge båtenes ferd over havet.

Powered by Labrador CMS