Informasjon fra Nesodden seilforening

470: Emil Forslund og makker Julia Jacobsen satser mot OL i 2024 i en jolleklasse med lav oppslutning i Norge.

Seiler fra Nesodden deltar i VM i Haag i august

Emil Forslund og makker Julia Jacobsen fra KNS har blitt tatt ut til å representere Norge i den første nasjonskvalifiseringen til OL 2024.

Emil og Julia seiler tomannsjollen 470, har trent sammen siden sommeren 2022 og har fått et godt samarbeid med svenske trenere og utøvere.

Laget har i vinter fått bryne seg på eldre og erfarne seilere på ulike treningsopphold og mesterskap. Laget har også deltatt på sine to første World Cup, i Palma og Hyeres. Det er tøff konkurranse, men laget er storfornøyd med gode enkeltplasseringer i begge regattaene.

470 klassen er en tradisjonsrik klasse som har vært OL-klasse siden 1976. Norge har ikke hatt seilere i klassen siden 2005.

.

Seier for vårt halve lag i 29er!

Philip Forslund og makker Storm Kopperud vant den andre Norgescupen i år. Norgescup ble arrangert i Tønsberg, og det var lette vinder gjennom helgen.

Philip og Storm trener til daglig i Moss Seilforening sammen med to andre 29er lag. Laget startet opp juli 2022, og vært på et par treningssamlinger i Spania i vinter, samt at de har deltatt på Eurocup i Spania, Frankrike, Danmark og Sverige. Nå venter NM i Fredrikstad i midten av juni og litt senere i sommer skal de delta i EM, som avholdes i Stockholm.

Noen ord fra Lars, leder i jolleutvalget

Jollegruppa på Nesodden har god rekruttering og et voksende miljø. Nå har vi kommet skikkelig i gang med trening i alle grupper tirsdager, samt klubbregatta med 15-19 båter til start hver torsdager.

Vi har en fin, sammensveiset gjeng med både barn og voksne, hvor inkludering er viktig suksessfaktor.

Til tross for at vi er en liten kommune har Nesodden Seilforenings jollegruppe vært en av foreningene med flest deltakere både på NC1 og NC2, samt NM og under pinseleieren i Tønsberg.

Snart går barna ut i sommerferie og seilcampen ruller i gang. Vi har i år målsetning om å fylle fem uker med lek, moro og spillglede på Steilene. Nytt av året er et tilbudet om RS Feva seling for de eldste. Det er fortsatt noen ledige plasser så «løp og kjøp»

Jeg ønsker å benytte anledningen til å ønske Julie og Emil lykke til i 470, og Storm og Philip med 29’er i sommer - og ikke minst ungdommene våre som skal delta i seilsportsligaen i Son.

.

Fra storbåt

Sommeren er her og vi har allerede lagt bak oss noen onsdagsregattaer for første del av sesongen på Steilene, samt Superonsdagsregattaer sammen med Asker Seilforening og Bærum Seilforening.

Amel Mahi • Storbåtgruppa fortsetter å tilby sitt nye mentorordning til våre medlemmer, dvs. at vi setter deg i kontakt med en seiler som har erfaring med seiling og/eller som båteier. Vedkommende kan gi deg råd og veiledning i for eksempel seiltrim, regattarelaterte emner, generell båthåndtering og vedlikehold osv. Økt kunnskap gir økt seilglede!

Om du er interessert, kontakt storbaat@nesodden-seilforening.no og skriv gjerne om hva du ønsker råd og veiledning til.

Det jobbes i skrivende stund iherdig for å sette opp et Nesodden-team for Odins Ravn med halvtonn-seilere til reunion-VM 1983-2023 på Hankø 12. - 18. august. Takk til entusiast, initiativtaker og ildsjelen Martin Kamperhaug!

Ingen avslutning av seilsesongen uten populære North Sails Nesodden Høstcup på Steilene 23. – 24. september. Denne gangen ble vi spurt om å arrangere samme helg som NM ORCi. Vi gleder oss til det, og ikke minst til å ta imot rekordmange seilere og båter til en morsom regatta, hyggelig middag med følgende, stor felles avslutningsfest! Vi oppfordrer alle til å melde seg på tidlig gjennom ManageTo Sail.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.