Test fra arkivet: 59er

RASK: 59er var utviklet for morsom seiling uten trapes. Båtene fra Frank Bethwaite har ingen planingsterskel. Selv i flau vind slipper vannet. Vannstrømmen rundt skroget møter minimal motstand..

59er - både fugl og fisk

- Ikke er det fugl og ikke er det fisk, sa trollet om fabeldyret. Med en 59er for hånden kunne det neppe ha sagt det samme. Frank Bethwaites nyeste skapning beveger seg nemlig som en fisk gjennom vannet og gir seileren hyppige og herlige flygefornemmelser.

Publisert Sist oppdatert

For 18 år siden seilte vi en spennende jolle ut fra Dronningen. 59er skulle gi opplevelsesrik seiling også for de litt mindre atletiske. Vi lot oss begeistre, tross for våte opplevelser. Båten ble aldri noen suksess, og var i produksjon i bare noen få år. Mikkel Thommessen skrev testen som ble publisert over to sider i Seilas nr. 4 2003.

59er er som 49er og 29er fra det samme tegnebord en båt med stort fartspotensiale. Ingen av de tre har planingsterskel og slipper derfor vannet på kryss selv i moderat vind. 59er er ment for dem som ønsker seilopplevelse fra øverste hylle uten å måtte stå i trapes eller ha olympiske ambisjoner for å kunne hevde seg. 59er tåler mannskapsvekt på opp mot 180 kg. og, er når man blir kjent med båten, ikke avskrekkende vanskelig å seile.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER