7. plass i Middelhavsregatta for Melges 24

Sesongen er igang i Europa med den første av flere Volvo regattaer i Melges 24. Ikke uventet var det et norsk lag på startinjen.

Publisert

Da var årets sesong endelig i gang! Volvo Cup 1 gikk av stabelen 12.-14. Mars på Liguriakysten, nærmere bestemt San Remo. På tross av fortsatt finanskrise i Europa, stilte hele 56 båter til start. I løpet av vinteren har noen team falt fra og noen nye har kommet til. Feltet bar preg av å savne noen av teamene fra toppsjiktet, men nye team har åpenbart tatt steget opp i vinter. På forhånd tippet mange Pietro Sibello som er i verdenstoppen i 49’er klassen med flere  OL bak seg, med teamet «All in» som favoritter. Men Melges 24 er ingen lett klasse å vinne å »All In» endte på 5. plass med fattige 14 poeng til gode på det norske laget med Peder Jahre, Stian Briseid, Taja Zaikova, Henning Astrup og Marius Falch Orvin.

 

Regattaen startet fredag med en utsettelse som etter hvert ble til avlysning pga. lite vind. Lørdag startet med utsettelse på land før seilerne ble sendt ut på en fin bris på mellom 8-10 knops styrke. Regattakomiteen gjorde en god jobb og fikk gjennomført tre lange og fine løp. «SCST» fikk følgene resultat: 22, 8 og 2. Søndag startet på samme måte med utsettelse på land før vinden fylte inn rundt middag. Det ble gjennomført to løp i økende vind fra 10-14 knop. Dagen endte med 10. plass og en meget dårlig 28. plass som ble den norske båtens stryk. Totalt sett ble de dermed 7. av 56 båter, men beste Corinthian (amatør). - Resultatet i seg selv er bra, men vi skulle gjerne vært foruten 22. og 28. plassene. Det er typisk at årets første regatta bærer litt preg av at vinterdvalen er lang i Norge, mens man i syd Europa seriler året rundt, sier Marius Falch Orvin til Seilas.

 

- Arrangementet på land var som alltid meget proft og vi ser veldig frem mot neste cup som går i Toscana/Scarlino om ca. én måned, avslutter Falch Orvin

Powered by Labrador CMS