78 ingen alder

Det synes i hvert fall ikke Martin Knudsen fra Moss som fullførte Watski TwoStar i fin stil sammen med sønnen Morten

Publisert

Martin Knudsen synes ikke det er noen grunn til å gjøre noe nummer av hans høye alder. - 78 år er ingen alder sier han til Seilas når vi snakker med ham etter vel gjennomført regatta. Han og sønnen Morten holder på å rydde i båten etter målgang ved Hankø.

- Jeg føler meg frisk og fin, men er litt støl etter at jeg falt i cockpit og slo rompa. sier han. De to spreke karene seiler i famiiens DB2 «Lethe» som Knudsen har eid siden 1985. Det har blitt mange turer frem og tilbake over Skagerrak, med og uten kona som mannskap. - Hun har ofte andre ting å foreta seg, så jeg seiler gjerne alene, sier Knudsen. - Jeg har et fint triangel mellom Moss, Kristiansand og Skagen. Når man seiler slik alene kan det jo oppstå uventede situasjoner og da gjelder det ikke å være rådvill, sier han. - En gang, før jeg skulle inn til Skagen, surret spinnakeren seg rundt fokkestaget. Da kom jeg på at ved å slakke lensetaklene vil fokkestagel ikke lenger stå stramt, og da var det vare å tvinne seilet den andre veien ut av staget. Det gikk svært fint.

Far og sønn Knudsen har ikke hatt problemer underveis, bortsett fra at skjøtehjørnet blåste ut av spinnakeren. - Da tok vi  den ned og seilte resten av regattaen med genua, sier han. Ni timers pitstop i Arendal kom godt med. - Jeg sov tungt da jeg ble vekket og ante ikke hvor jeg var, sier han.

Martin og Morten Knudsen endte på 5. plass i klassen LYS 1.14-1.20 og på 44. plass av samtlige båter i regattaen. I skrivende stund er 69 båter i mål, og det ventes ikke store endringer i resultatlisten. På det meste hadde de 16 knop i loggen. 10-12 med genua. - Nå skal det smake med en dusj, litt mat, og kanskje noen timers søvn, sier junior som ellers kappseiler  på First 36.7 «Aiming First».

70 båter fullførte årets Watski Skagerrak TwoStar.  Av de 137 båtene som sto på deltagerlisten startdagen, var det åtte som ikke startet og 59 som ikke fullførte.

Powered by Labrador CMS