LASTEBÅT: En organisasjon har tatt i bruk seilbåter for å transportere bærekraftige varer mellom øyene i Hellas. Du kan være med.

Ta frivillig hyre i Hellas

For tredje sommer på rad blir det transportert lokalproduserte varer mellom øyene med seilbåt. På seilbåtene trengs det hjelp.

Publisert Sist oppdatert
RUTE: varene blir fraktet mellom 18 øyer på en 650 nm lang rute.

Aegean Cargo Sailing transporterer varer uten utslipp mellom de greske øyer. Organisasjonen startet av Jan Christan Lundberg ønsker å promotere miljøvennlig handel, og kombinerer bærekraftige produkter med utslippsfri transport.

Moderne seilbåt

Organisasjonen leier en GibSea 52 av et charteselskap for en lav sum, en båt de har utstyrt med solcellepanel for å redusere utslipp. Panelene gir all nødvendig strøm, også til kjøleboksen som blir brukt for å transportere ost.   Båten har forbrenningsmotor, men den brukes bare inn og ut av havn. 

18 øyer

I 2017 gikk transporten bare mellom seks øyer. I fjor ble den utvidet til 18 øyer, fra Lemnos i nord til Astypalea i syd, en runde på 650 nautiske mil. De brukte 45 dager på turen, men mener at tiden kan kuttes ned til 30 dager ved å kutte ned tidsbruken i hver havn.

I 2019 vil det bli brukt flere seilbåter. Det vil gå transport mellom øyene, både med solen og mot solen.

Trenger hjelp

Aegean Cargo Sailing ønsker å få med seg frivillige seilere på turen. Mannskapet skal hjelpe til med oppgaver om bord, og å losse varer. Den frivillige jobben vil gi unike muligheter til å oppleve de greske øyer. Mannskapet vil sove om bord. Komfort blir lovet, men ingen luksus.

Høres det spennende ut, så kan du søke her. 

 

 

Høres det spennende ut, så kan du søke her.

 

 

https://www.sailmed.org/volunteer/

 

BÆREKRAFTIG. I Hellas kan du kjøpe lokalproduserte varer transportert med vindkraft.