KLEDD: Det er mer krevende å seile lange etapper på denne delen av året. Det hjelper å ha vinden i ryggen. Turen blir brukt til å teste ut moderne seilklær.

Folketomme havner i starten av Påsken

SEILmagasinet seiler fra Stavanger til Asker i Påsken. Nå er vi halvveis, og har møtt få båter.

Publisert Sist oppdatert

I skrivende stund er vi i en regntung Kristiansand som er både tom for båter, og for folk. Slik har det vært på vår tur østover.

Vi er i ferd med å seile hjem en X-362 Sport fra Vestre Amøy nord for Stavanger til Nesøya i Asker. Under veis tester vi også nytt seiltøy fra Helly Hansen og North Sails. Gode klær er viktig på denne tiden av året, og også for distansene som skal krysses. Ferden startet torsdag 25. mars i sol og fin sønnavind. I Amøy Marina var det strøm på brygga, og åpen dusj og toalett. Det er luksus så tidlig på sesongen i en tid som også er preget av korona.

VÆRFAST: Tananger er siste stopp før Jæren for oss som kom nordfra.
VÆR: Deilig med et varmeapparat som fungerer når det er 8 grader ute, og regnet bøtter ned.

Værfast i Tananger

Det ble soloseiling til Tananger hvor det kom en forsterkning. Fredag 26. mars var det meldt vindkast opp mot 21 m/s fra sydøst på Hærens Rev, som gjorde at vi ble liggende. Vi lå på moloen sammen med en annen seilbåt som skulle gjøre reparasjoner. Vi ble fortalt at vi kunne ligge der gratis, men det var strøm på brygga med bås lengre inn, men der måtte vi også betale havneavgift.

Lørdag var det sol og snill vind fra vest, og vi utnyttet forholdene, og seilte 80 nm til Farsund.

BERYKTET: Vi rundet Jærens rev i morgensol og lett vind.
JÆREN: Full vår på Jæren. Vi hadde god sikt og så snødekte fjell i det fjerne.
SELSKAP: Lite båter å se, men han her strøk forbi i 20 knop, i følge AISen.

Ingen lørdagsfest

Bortsett fra noen ungdom med skateboard, så vi ikke et menneske i Farsund. Vi la oss inne mot sentrum, og ikke på den nye gjestebrygga. Her var det nok strøm, men ingen åpen wc.

Vi ble ikke liggende lenge. Søndag fikk vi kryss til Lindesnes, og stadig rommere vinkel mot Kristiansand.

Bortsett fra to spreke damer som tok morgendukkert, så var det heller ikke mye liv her. Vi bestilte mat på restaurant som vi plukket opp, og spiste i båten. Etter å ha betalt havnaavgift med vipps fikk vi tilgang til wc etter en telefon til havnevakten. På doen manglet det både håndsprit og såpe.

DIESEL: Varmeapparatet går mye, men det ble også en del timer med motor til Farsund.
LINDESNES: Med kuling fra syd ble det en morsom tur fra Farsund til Kristiansand. Vi var ofte over ti knop, og så 12 knop noen få ganger.