MESSE: 33 seilbåter vises under Båter i Sjøen, dessverre ligger de spredt.
OPTIMISTER: Bransjen ser positive signaler i markedet etter Båter i Sjøen.
BAVARIA: Den norske forhandleren stilte ut mange Bavaria-modeller under Båter i Sjøen, fordi troen på en løsning var sterk.
ELAN: Nautic Norway viser to båter fra ELan, GT5 og S5. S5 for tur og regatta, og GT5 mest for tur. Skrogene til de to båtene har samme utgangspunkt.
OPPSIKTSVEKKENDE: ClubSwan 50 «Proxflyer» trekker oppmerksomheten med sin høte sorte karbonmast og sitt røde skrog.
NY: Lagoon 40 blir vist for første gang i Norge. Det et utrolig hva men får plass til i en 40-foter.
PREMIERE: Sun Odyssey 490 er også ny. Her har kartbordet fått en sosial vri.

En smakebit av Båter i Sjøen

I dag åpner Norges mest spennende båtutstilling, vi har alt vært å sett.

Publisert Sist oppdatert
NY: Det er få overraskelser på messen, men denne 25-foteren fra Polen ser riktig sprek ut.

Onsdag ettermiddag var det stor riggeaktivitet for å gjøre alt klart for åpningen i dag. De fleste av båtene, som vi tidligere har skrevet om er på plass,  bortsett for Hanse 548, som ikke kom lengre enn til Strömstad. Båten er ikke tollet inn i Norge, og for å få det vist, med papirene i orden, ble det for mye administrasjon for Fjordsailing. 

Større etterspørsel

Stemningen på brygga er god, og den gode sommeren har vært positiv for markedet.

–  Det er første gang vi har hatt så mange bestillinger av nye båter før Båter i Sjøen, sier Raymond Igesund i FjordSailing som selger Hanse, RM og Dehler. Han legger ikke skjul på at verftets gunstige priser på denne delen av året gjør jobben enklere.

Hulter i bulter

Når Båter i Sjøen var i Sandvika, lå alle seilbåtene samlet på en brygge. Slik er det ikke lengre. Dufour, X-Yachts, Hanse og Beneteau ligger der seilbåtene pleier å ligge når det er messe på Aker Brygge, men Elan og Hallberg-Rassy ligger som ensomme svaler blant store og små motorbåter.

En av grunnene til den dårlige organiseringen er at flere av importørene selger både motor og seilbåter, og kan klare seg med en lavere bemanning når de har alle sine båter samlet. Dette gjelder Giramar som selger Beneteau, Heitmann som selger Jeanneau, Bavaria Norge, samt Nautic Norway som selger Elan.

Litt synd at messearrangøren i hvert fall klarer å plassere Lagoon og Hallberg-Rassy på ett sted hvor det er en tett samling av seil. 

OPTIMISTER: FjordSailing viser to Hanse-nyheter, to Dehler og en RM. De opplever økt interesse for seilbåt.