50 år med vind i seilene

Drøbaksund seilforening jubilerer med regatta og aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: John Øivind Saxebøl, leder i Drøbaksund seilforening

Der Oslofjorden er smalest, vinden friskest og strømmen sterkest har både små og store seilere utviklet seg - mange til å bli blant Norges beste. I 50 år har Drøbaksund seilforening sørget for at seilentusiaster har fått utfolde seg i det våte element. Helt siden Borge Bringsværd og de første BB11-ene startet regattaseiling i Drøbaksundet, har Drøbaksund seilforening vært det naturlige samlingstedet for seilaktiviteter i Drøbak. I løpet av jubileumsåret 2013 vil DSSF behørig markere dette.

- Drøbaksund seilforening opplever helt klart å ha medvind. Aktivitetsnivået er høyt og vi har både unge og eldre seilere som satser på å bli blant verdens beste, samtidig som vi opprettholder et bredt og godt tilbud til alle som ønsker å utnytte vindens energi. Jeg er stolt av å stå til rors i en forening som kan se tilbake på 50 gode år og jeg føler meg trygg på at med det ankerfeste foreningen har både lokalt i Frogn og seil-Norge ellers, er også fremtiden lys, sier John Øivind Saxebøl, leder av Drøbaksund seilforening.

Jubileumsregatta 15. juni

I tillegg til de ordinære årvisse aktivitetene i DSSF som Drøbak Jollecup, regattaene Isbryter’n, Håøya Rundt og Uteligger’n for større seilbåter, onsdagsregattaer og sommercamp, vil DSSF i 2013 arrangere en egen jubileumsregatta fra Gjestehavna i Drøbak lørdag 15. juni. Til denne regattaen inviteres alle Frogns beboere til å delta med en eller annen form for seilbar farkost.

- Vi håper mange i Frogn tar turen til Gjestehavna lørdag 15. juni for å ta del i feiringen av DSSFs 50 års jubileum. Vi kan love mye moro både for de som deltar på vannet og for de som vil følge regattaen fra land. Lørdag kveld inviteres alle DSSFs medlemmer til familiefest på seilhytta, sier John Øivind Saxebøl.

Stor aktivitet blant unge

Seilforeningen har hele tiden hatt unge i fokus og allerede på 60-tallet var det et stort jollemiljø på Husvik. De siste årene har tilstrømmingen til optimistmiljøet vært veldig godt i Drøbak.

-Da vi startet treningen for optimist rett etter påske i år, hadde vi over 20 seilere på vannet, forteller jolleansvarlig i DSSF, Lars Tomasgaard. I begynnelsen av mai startet nybegynnerkurset for optimist og nå er vi 40 optimister i Drøbaksundet, sier Tomasgaard.

Brettmiljøet har også fått en oppblomstring de siste årene. Drøbak brettseilerklubb ble innlemmet i DSSF i 2002 og har i dag en stor og aktiv gjeng av både barn og voksne som trener brettseiling. 25. – 26. mai arrangeres det norgescup for brettseilere i klassene Bic Techno 293, RS:X og Formula på Torkildstranda samtidig med Windsurfing Festival i regi av Drøbak Freeriders. Brettansvarlig i DSSF, Jørn Våge, lover at Norges beste talenter på brett kommer til Drøbak denne helgen og at det vil myldre av brettaktiviteter på Torkildstranda.

Ny logo

DSSFs opprinnelige loge ble tegnet av arkitekt Bror Bringsværd. Gjennom årenes løp har logoen av forskjellige årsaker forandret både uttrykk og farge og DSSFs jubileumskomité ønsket å bringe logoen tilbake til dens røtter. Designer Øivind Solgard-Jensen har re-tegnet logoen basert på en original jakke-pin og tatt i bruk de originale fargene. I tillegg er det laget en jubileumsvariant av logoen som vil bli benyttet i jubileumsåret.

- Vi vil få laget opp båtvimpler med den nye logoen og oppfordrer alle medlemmer av DSSF å kjøpe den nye vimpelen og henge det i masten, sier DSSFs leder John Øivind Saxebøl.

På jakt etter gamle bilder og historier

I forbindelse med 50 års jubileet forsøker DSSF å samle en del av foreningens historie og styret i DSSF ber alle som har bilder, resultatlister, historier eller annet av historisk interesse, å levere dette til foreningen for kopiering. Forhåpentligvis kan vi samle en del av DSSFs historie på foreningens webside. Drøbaksund seilforenings nye logo, inkludert jubileumsvariant Pressekontakt DSSF: Guro Steine, tlf. 41 28 83 82, epost gurosteine2@gmail.com