Været for Pinsen i indre Oslofjord.
Hvilken kveld å lære brettseiling
Hvilken kveld å lære brettseiling
Hvilken kveld å lære brettseiling

Hvilken kveld å lære brettseiling

Over 20 grader i lufta og lett bris fra nord. I går lærte mange barn fra Nesøya å seile brett. Og godværet holder til en flott helg på fjorden.

Publisert Sist oppdatert

Nesøya Idrettslag har egen seilgruppe hvor brettseiling er en del av seilopplæringen. I går var forholdene perfekte for nybegynnere i Holmenfjorden. Det var andre gangen brettseilerne var samlet, og i går kveld løsnet det for alle. De fleste behersket å krysse, samt å baute i den lette vinden.

Fra åtte år

Idrettslaget har kjøpt inn brett som egner seg for nybegynnere. For tre år siden ble det kjøpt inn fem Kona brett som har mange av de samme egenskapene som brettene på 80-tallet, bla gode lettvindsegenskaper. I år er det blitt kjøpt inn Starboard Start og barnerigger helt ned til 2 kvadratmeter som passer bra for de små. De yngste i brettseilergruppen er åtte år.

Kaldt vann

Selv om lufttemperaturen minner om sommer, er det fremdeles kaldt i vannet, men det hindret ikke de unge brettseilerne i å bade. Uten forfriskende vand ble det for varmt i våtdrakten.

Været holder, nesten

Godværet vil vare ut helgen her på Østlandset, men mandag, 2. pinsedag blir det væromslag med lavere temperaturer og nedbør.

Forholdene på Hvamodden på sørvest spissen av Nesøya er supre for å lære å seile.