Aktiv påske for Optimist-seilerne
Aktiv påske for Optimist-seilerne

Aktiv påske for Optimist-seilerne

Tønsberg, Gardasjøen, Nederland og Danmark. Samtlige steder tilbyr aktiviteter for Optimist-seilere i påsken.

Publisert

Først og fremst tilbyr Norsk Optimistjolleklubb påskesamling på Fjærholmen ved Tønsberg. Dette er en tradisjonsrik samling som arrangeres for 11. gang i år. Pr. nå er det 47 påmeldte så det er ennå et stykke igjen til forårets rekord på 95 seilere. Selv om påsken i år er svært tidlig regner vi med at mange tar turen til Tønsberg også i år, forteller Kjetli Morken i Norsk Optimistjolleklubb.

Samlingen starter palmelørdag og varer til og med tirsdag i påskeuka. Hovedtrener på samlingen er Bård Birkeland og han har med seg et team bestående av de beste optimist-trenerne i Norge.

Mange norske optimistseilere drar også utenlands Det største arrangementet er på Gardasjøen i Italia. Der arrangeres europas største Optimistjolle-regatta for 16. gang med 895 optimistjoller. 11 norske optimistseilere er påmeldt.

Et annet alternativ for en tur utenlands er til Nederland hvor det er trening i Medemblik første del av påsken etterfulgt av Easter Regatta i Braassemermeer. Her er det ranking som gjelder for deltagelse og Norge kan stille med inntil 15 seilere. Sist, men ikke minst, er det mulig å dra til Århus i Danmark for en ukes trening og regatta hos Egå Sejlklub.

Se NOKs hjemmeside www.optimistjolle.no for mer informasjon om arrangementene.

Powered by Labrador CMS