SEILNORGE – MOLDE SEILFORENING:

GØY: Det er morsomt å være flere i båten, syntes deltakerne.
GØY: Det er morsomt å være flere i båten, syntes deltakerne.
MILJØENGASJEMENT: «Gøy på vannet»-deltakerne samlet inn plast.
MILJØENGASJEMENT: «Gøy på vannet»-deltakerne samlet inn plast.

«Gøy på vannet» er gøy

60 barn og unge deltok på vannaktiviteter i aktivitetsukene i sommer.

Publisert Sist oppdatert

«Gøy på vannet» er foreningens aktivitetsuker i sommerferien for barn og unge i skolealder, med formål å fremme seiling og lek på vannet som aktivitet. Vi tenker også at slikt kan bidra til rekruttering av nye medlemmer til foreningen.

For noen av barna har det blitt en tradisjon at en av sommerferiens uker tilbringes på «Gøy på vannet». Noen deltar også i to uker. I år var det godt over 60 barn og unge som deltok. Selv om ikke alle deltar på foreningens faste aktiviteter ellers i året, får de på den måten opparbeidet seg grunnleggende seilferdigheter og ikke minst kjenne på seilgleden.

Foreningens ungdomsseilere, både de som fortsatt seiler aktivt og de som har avsluttet egen jollekarriere, deltok som instruktører. Vi er så heldige at vi har en stabil gjeng av supre ungdommer som stiller år etter år. Vi tror gleden er gjensidig – finnes det noen morsommere sommerjobb?

Barna fikk seile både i Optimist og RS Feva. Spesielt de litt eldre barna syns det var artig å kunne seile sammen i en RS Feva. Fire stykker i en jolle var visst ikke noe problem. Vi har dessuten fått en nyoppstartet klubb i byen, Molde SUP Crew, som også deltok på aktivitetene. Leder Steven Miller holdt kurs hver uke i stand up paddling for barna, og det viste seg å være et svært populært innslag.

En av de store milepælene for barna som deltok var på slutten av uka å seile i egen jolle over til Hjertøya, hvor Seilerhytta ligger. Der ble det grilling, lek og overnatting, og neste dag returseilas over fjorden tilbake til Molde og avslutning på Fjærestua jolleanlegg. For mange var det en stor opplevelse – tenk å ha ferdigheter til å komme seg over fjorden med kun vinden som drivkraft! Barna syntes dessuten det var stas å krysse fjorden på en miljøvennlig måte. Dette engasjementet brukte de i år også til å samle inn masse plast fra Moldeholmene, senere behørig levert inn til miljøstasjonen.

Det blir definitivt to aktivitetsuker neste sommer også, én like etter skoleslutt og én like før skolestart. Sett av disse ukene allerede nå.