ÅLESUND: Bak fra venstre: Erik Bøen, Georg Grønfur, André Fugledal. Foran fravenstre: Ingrid Bøen, Maja Moen, Ingrid Giske Søvik.
ÅLESUND: Bak fra venstre: Erik Bøen, Georg Grønfur, André Fugledal. Foran fravenstre: Ingrid Bøen, Maja Moen, Ingrid Giske Søvik.

Jollemiljøet i Ålesund blomstrer

Rekordmange jolleseilere fra Ålesund til internasjonale mesterskap 2018

Publisert Sist oppdatert
LEDER: Sportling leder Peter L Larsen  i Ålesund seilforening.
LEDER: Sportling leder Peter L Larsen i Ålesund seilforening.

I sommer er det hele seks unge lovende seilere som skal ut å representere Ålesunds Seilforening i internasjonale mesterskap. Først ut er Erik Bøen, som er tatt ut til det norske laget som skal EM i optimistjolle i Scheveningen, Nederland siste uken i juni.

Storesøster Ingrid Bøen er tatt ut til VM i Laser 4.7 som går av stabelen i Gdynia Polen fra 11.07.

Til Juniornordisk Mesterskap i Båstad Sverige som starter 28.07. har foreningen en kontingent på hele 4 seilere som skal delta for Norge, dette er:

Optimistjolle: Maja Anine Paulsen Moen og Georg Grønfur

Laser 4.7: Ingrid Giske Søvik og André Fugledal

Sportslig leder i Ålesunds Seilforening Peter L Larsen forteller at foreningen er svært stolt over å ha mange ivrige og dyktige seilere, og at så mange av dem nå er kommet på et så høyt nivå som dette. ”Her er det lagt ned mange treningstimer av seilerne og foreldre/støtteapparat ofrer både timer, penger og feriedager”, forteller han. Han legger til at Ålesunds Seilforening de siste par årene har hatt en bevisst satsing på å stimulere reiseaktiviteten til utøverne for at disse skal få utvikle seg i større miljøer. Som et ledd i dette har foreningen innført ordninger med reisestøtte og noe dekning av andre kostnader til foreningens utøvere i slike mesterskap, med særlig fokus på de unge. ”Vi er tilfreds med at dette synes å ha bidratt til den positive utviklingen vi nå ser”, avslutter han.