KAPP HORN: Alibaba med kurs for et av jordas mest beryktede punkt.

Kompisgjeng rundt Kapp Horn

I september forlot fire gutter havna i Blommenholm med Malö 40. I forrige uke rundet de spissen av Sør Amerika.

Publisert Sist oppdatert
NAVIGASJON: Alibaba krysset fra øst mot vest, den beryktete veien som som regel er mot været.

I september dro tre gutter på 20 år, samt en 35 åring ut fra Blommenholm i en 32 for stor Malö – sist torsdag rundet de Kapp Horn. Turen så langt har gått til Stavanger, Skottland, gjennom Caledoniakanalen, Dublin, Spania, Portugal, Kanariøyene, Kapp Verde, Gambia, Brasil, Argentina og nå Chile.

De planlegger å seile ca 6-8 uker i Patagonia. Akkurat nå ligger de Beaglekanalen – Ushuaia.

I Brasil var det mannskapsbytte hvor to hoppet av (det var planlagt)

De som er om bord nå er Jørgen Brevik, Karoline R. Brudevoll, Eirik Bommo og Felix SturkFornebu.  Jørgen og Eirik har vært med fra Blommenholm.

Jørgen og Eirik planlegger å være ute i to år. Tanken er å seile rundt Sør-Amerika, Panama, Cuba, USA, Grønland og hjem.

Fra storby til villmark

– I løpet av en drøy måned i Argentina har vi seilt fra tropevarme netter og storbyliv i Buenos Aires, under Sydkorset i stormfulle netter i de mest beryktede farvannene i verden, innom små landsbyer der plutselig «Bare Egil Band» var blant favorittene til våre jevnaldrene, ankret opp på øyer fulle av kaktus, pingviner og sjøløver, og til slutt putret rundt det legendariske hornet, så mange seilere drømmer om, hvor vi etter et lavt temperert bad la kursen om, og vente baugen nordover, skriver gjengen på Facebook.  

– Men som vanlige er det ikke på havet det man husker skjer, det er på land. Tango i Buenos Aires, fotballkamp på River Plate, bilturer innover Pampasen, god mat med gode venner i San Blas, motorsykkel gjennom gatene i Puerto Deseado og byturer i verdens sydligste by. Kapp Horn er gøy det, men det er jo tross alt bare en øy! 

Patagoniakysten venter

– Så nå begynner den halvannet år lange hjemturen. Vi seiler først til Puerto Williams, før vi begynner på de chilenske fjordene. Her skal vi seile de neste to månedene, under fjell på flere tusen meter og med isbreer på alle kanter. Blant pingviner, hval, sjøløver og et yrende fugleliv, skal vi ankre opp i trange sund med lange liner til land for å ligge trygt i de voldsomme vindkastene som plutselig kommer jagende nedover fjellsidene.

MANNSKAP: Om bord i «Alibada» nå er Felix Fornebo, Jørgen Brevik, Karoline R. Brudevoll, og Eirik Bommo.