America´s Cup regatta til Australia

Alinghi som nylig anket rettens avslag av Ras Al-Khamai som arena for de 33. seilaser om America´s Cup, har nå foreslått å seile i Australia neste februar. Se video.

Publisert

I et forsøk på å ende den rettslige konflikten knyttet til tolkningen av gavebrevet (Deed of Gift) fra 1887 annonserte Alinghi igår at man var villige til å gir opp Ras al Khaimah som arena for de 33. seilaser til fordel for et sted ved østkysten av Australia. Australias østkyst er imidlertid ca 2.500 nm lang, med Sydney i syd som har et klima på vinterstid som minner om San Diego, mens Cairns i nord har tropiske forhold.

BMW-Oracle har bedt om et mer spesifikt sted før de kan akseptere Alinghis utspill, men uttalte at de vil svare omgående når de har mer fakta å forholde seg til.

Barry Ostrager som er Alinghi’s amerikanske dommer uttalte at dette er måten å få seilasen igang på og dermed avslutte den årelange rettstvisten. - Dette er et offer for oss, og vi har appellert rettens avslag på Ras al-Khamaih, men Australia virker som et fair sted. Så la oss gå igang!

Ostrager sa at man ennå ikke har avtalt men noen arrangør i Australia. - Det er bare noen få alternativer med Sydney eller Brisbane som mest sannsynlig. Men hvem vil ikke arrangere America’s Cup?

.

Se Alinghi TV her

Powered by Labrador CMS