America's Cup

Petter Mørland Pedersen og Christian Løken
Petter Mørland Pedersen og Christian Løken

Åtte nye kandidater

Da den siste påmeldingfristen løp ut sist fredag sto åtte mulige lag på venteliste. Et av dem er norsk.

Publisert Sist oppdatert

Vert for de neste America's Cup seilasene, Royal New Zealand Yacht Squadron har publisert informasjon om at det ved den siste påmeldingfristen 30. november er åtte lag på venteliste til seilasene i 2021, i tillegg til de tre utfordrerlagene som allerede er offisielt påmeldt. Kun et av disse lagene tilfredsstiller kravene om omgående godkjennelse, mens de syv andre har ytterligere krav som må fylles. Et av dem, Franck Cammas' Team France har allerede trukket seg da de ikke ser mulighetene til å oppnå sponsorfinansiering for et slikt prosjekt. Om de øvrige venter man ytterligere informasjon i løpet av januar/februar 2019

Disse er listet opp som følger:

Team USA 21, ved Mike Buckley og Taylor Canfield.

Et annet amerikansk syndikat  - no details

Adelasia di Torres - fra Sardinia, ved Renato Azara.

Columbus 2021 - fra Liguria, ved Aldo Cingolani of Bertone Design.

Norsk prosjekt - ved Christian Løken og Petter Mørland Pedersen

Kinesisk prosjekt - ved Bruno Dubois

Nederlandsk prosjekt - ved Simeon Tienpont

I tillegg skal Iain Percy være i samtaler om et nytt prosjekt.

Det norske prosjektet «NorSteam» jobber ufortrødent videre. I henhold til Christian Løken er det gode samtaler på gang om et samarbeide med Team New Zealand og Løken sier til Seilmagasinet at han ventelig vil kunne dele ytterligere nyheter med våre lesere i løpet av denne uken. 

Et kritisk punkt med flere båter er kapasiteten i Auckand. Ved to nye lag, slipper man å bygge på fasilitetene på land, mens det totalt kan være plas til fem nye lag, noe som i så fall forutsetter en utvidelse av kapasiteten.