Fredrikstad Seilforening

SHORTHANDED-SEILING: Da Fredrikstad Seilforening arrangerte Watski Skagerrak TwoStar for første gang i 2004, var foreningen også opphavet til shorthanded-seilingen i Norge.
I VERKTØYBODEN: Aud Grini og Roar Larsen har begge fulgt Fredrikstad Seilforening i mange år. De er enige om at Andersenslippen har svært stor betydning for foreningen.
LEDER: Per Olav Bernhardsen håper å utvikle miljøet for barn og unge og entypeseilingen i Fredrikstad Seilforening.
GARNHOLMEN: Garnholmen er et historisk startsted for regattaer i Norge. På det meste kunne det være tusenvis av mennesker som satt og så på. Startstengene som står der den dag i dag, ble satt opp i
HAVNEN: Utenfor Andersenslippen har Fredrikstad Seilforening sin båthavn. For å kunne ha båtplass der må man vise til aktivitet i regattaer eller på en annen måte.
BJARNE AAS: Konstruktøren Bjarne Aas har alltid stått Fredrikstad Seilforening nær og et relieff-portrett av ham henger på veggen i klubbbhuset. Sønnen Henrik var leder av foreningen på 1960-tallet.
NYTT LIV: Flere barn, flere ungdommer og entypeseiling på Andersenslippen - det er et av Fredrikstad Seilforenings uttalte mål de nærmeste årene.
MUSEET: I museumsdelen på Andersenslippen er det en restaurert 12,5-er som en gang tilhørte broren til Roar Larsen. I bakgrunnen skimtes en av de gamle båndsagene til Anders Andersen.
PÅBYGNING: Etter at Fredrikstad Seilforening hadde overtatt Andersenslippen kom det påbygg til de gamle bygningene - noe som skjedde i samarbeid med Greåker skole, Fredrikstad museum og ikke minst ved en stor dugnadsinnsats.
HISTORISK HÅNDTRYKK: Da Sven O. Jacobsen (t.h) og Watski undertegnet en avtale i 2003, ble shorthanded-seiling en realitet i Norge.
IOD: Den gamle Bjarne Aas-båten IOD er kommet til heder og verdighet igjen i FS.
MIDI-B: Roar Larsen har skrudd sammen rundt 50 modellbåter i det gamle verkstedet på Andersenslippen.
MONUMENTER: Hankø har to viktige monumenter. Alle som kommer den søndre leden inn til Hankø-sundet seiler først forbi monumentet på Garnholmen over Johan Anker, og deretter et for kong Olav rett før innseilingen til Andersenslippen, like ved der ...
MONUMENTER: Hankø har to viktige monumenter. Alle som kommer den søndre leden inn til Hankø-sundet seiler først forbi monumentet på Garnholmen over Johan Anker, og deretter et for kong Olav rett før innseilingen til Andersenslippen, like ved der ...

Moderforeningen

Fredrikstad Seilforening var tilstede da store ting ble skapt i norsk seilsport. De var blant annet der da KNS ble skapt, da seilforbundet ble til og da shorthanded-seilingen kom til Norge.

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER