Nordmann på ARCs råeste yacht

Thomas Ness er mannskap på «G2» på 130 fot som er i racingmodus for å komme først frem på St. Lucia. 

Publisert Sist oppdatert
LUKSUS: «G2» er bygget i karbon, men har med meste av luksus.
LUKSUS: «G2» er bygget i karbon, men har med meste av luksus.

«G2» er 39 meter lang, og bygget i karbon av Vitters i 2009. Båten beskrives som en performance cruiser, men er en racer i ARC. Den kommer rett fra verft i England hvor den er blitt oppgradert og oppdatert. En helt ny seilgarderobe er noe eieren har spandert. Båten ble bygget som « Cinderella IV» men ble solgt i 2017. Den nye eieren har virkelig gitt Bill Tripp-designen et realt løft. Båten lå ute til salgs for ni millioner euro. Om du angrer for at du ikke kjøpte den, så er den på chartermarkedet, men det koster nesten en million å leie den i uka. Da regner jeg med at pengene også er med å betaler lønnen til de fem ansatte om bord.

THE KID: Jean-Pierre Dick er i tet med sin spesielle JP54.
THE KID: Jean-Pierre Dick er i tet med sin spesielle JP54.

Kjemper om å kommer først

«G2» tok raskt ledelsen i ARC, men ikke uventet, hang JP54 «The Kid» seg fast. Det er nå blitt en duell mellom disse to båtene, en duell også blant en Vendee Globe veteran i «The Kid» og en Volvo Ocean Race-veteran i «G2». Nå er det den 54-fots ekstreme turseileren til Jean-Pierre Dick som ligger først og seiler 13 knop, mens «G2» seiler 11 knop. Begge båter har en estimert ankomsttid 8. desember, mens første norske båt, katamaranen «Queen» ligger som båt nr. 80, og vil ikke være fremme før 15. desember.

LES: Vendee Globe-seiler klar for ARC

Mistet 100 nm

Thomas Ness fra Bærum er den heldige seileren om bord på «G2». Han er Laser-seiler og ble kjent med eieren av G2 da han bodde 3 år i India fra 2009.  De ble kjent gjennom felles interesse av seiling. Ness sender rapporter hjem fra «G2» til venner.

–. Tirsdag morgen røk code 0 fallet og tok 6 timer å få seilet opp av vannet. Seilet koster 3 mill så verdt jobben - tunge greier.  Jobben gikk med til å fikse diverse ting og vi mistet ledelsen. A4 (lite assymetrisk spinnaker) opp kl 17 og 15-17 knop. Fokk i natt. A4 igjen i dag-skjøtet røk i feste og litt drama, men banker av gårde  i 17-22 knop igjen. «The KID» er foran oss. Mistet vel 80-100 NM på uhell. Vi har med Guy Nipper 2 x Volvo Ocean Race og vant med Ericsson. Han kan sine saker, forteller Ness fra Atlanterhavet. 

ARC: «The Kid» og «G2» ligger lengst sør og lengs syd i feltet.
ARC: «The Kid» og «G2» ligger lengst sør og lengs syd i feltet.