ARC+ av gårde i lett vind

Solen ble erstattet av lette regnbyger ved starten av etappen fra Las Palmas til Kapp Verde.

Publisert Sist oppdatert
KURS: Trackingen viser båter i alle ratninger.
KURS: Trackingen viser båter i alle ratninger.

ARC+ vokser. 72 båter startet på den fjerde utgaven av pluss-utgaven som tar en svipp innom Kapp Verde. Fem norske båter deltar i denne utgaven. Båtene stopper på øya Mindelo, etter 865 nautiske mil.

Vindstille og regn

–  Vinden døde så de fleste går for motor nå.. da har vi en liten fordel av å ha gått nære land, skrev Trond Arvid Røsvik på Facebokk like etter start. Han seiler en Jeanneau 42 DS.

Båten i tet, en Lagoon 52 har tilbakelagt en distanse på ca 150 nautiske mil i løpet av det første døgnet, og det har muligens vært med en del motorkjøring, så farten har ikke vært høy. Deltagerne rapporterer om vinden som kommer og går fra ulike retninger.

Noen tilbake

Feltets minste båt, en Comfortina 32 fra Belgia kom seg ikke av gårde. Båten fikk problemer med roret, og er på land i Las Palmas. Båten er ventet av gårde straks problemet er fikset.

«Opptur», Lagoon 500 har så langt seilt raskest av de norske og har 677 nm igjen. «Summer Star» og «Go Beyond» ligger side om side, mens «Baroness» ligger ca 10 nm etter. Lengst bak er «Delfini» som også er minst av de norske. Farten ligger mellom 7,1 til 3,8 knop. Det skiller 55 nm mellom den fremste og den bakerste båten. Ingve Kjelsrud er satt opp som skipper på både «Opptur» og «Summer Star» på ARCs nettside. 

KURS: Trackingen viser båter i alle ratninger.