FORNØYDE: Jakob Slettevold og Eirin Bråten Nygård seiler både en liten og gammel båt, men klager ikke på utstyret.

Langturbåt på trangt budsjett. Hva bør man velge?

For å kunne gjennomføre en langturseilas, så må det inngåes kompromisser. Hva ville du valgt?

Publisert Sist oppdatert
TREG: Najad 320 er bergnet av ARC å være den tregeste båten under årets seilas. Slik er det ikke blitt. 32-foteren henger seg på 40-foterne.

Små og fornøyde

Den minste båten i ARC var norsk. Det var «Mosaikk», en Comfortina 32. Slettevold og Eirin Bråten Nygård kjøpte egentlig båten for å seile i sommerferien, men ble fristet av å seile langt. Tross små tanker og en liten båt, er paret svært fornøyd med båten. Rune Myrvågnes seiler en Najad 320, litt større enn Comfortina, men ikke like rask. Også Myrvågnes kjøpte båten uten å tenke på langtur. En vennegjeng fra Asker kjøpte seg en gammel X-452, og lærte seg å seile under veis. 

Den eneste norske båten som måtte bryte ARC var en Arcona 400. Den fikk et skadet røstjern under dekk. Eieren fryktet at skaden kunne før til rigghaveri, og gikk for motor tilbake til kanariøyene. 

Hva syns du

Hva bør prioriteres for å få mest for pengene. Ny båt av billig merke, eller eldre båt fra anerkjent verft? Stor enkelt utstyrt båt, eller en mindre med mer utstyr. Hvor mye må men egentlig ut med for å få en båt klar for langtur? 

Det er rigg og seilskader som gir størt problemer under ARC for seilerne. Hva er det viktigste for å få en båt som fungerer under langtur?

 

 

SNUDDE: «Tiffin» måtte snu på grunn av en skade på innfestningen av riggen under dekk.