START: ARC+ starter på søndag. Første etappe går fra Grand Canaria til Kapp Verde.

ARC+ i gang på søndag

Fem norske båter tar turen innom Kapp Verde på vei over Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert
MINST: «Delfini» er den minste norske båten i ARC+. I ARC som starter to uer senere er det en norsk Camfortina 32.

Største båt i ARC+ er 26,8 meter lange «Masa Yume», en vakker trebåt bygget av det italienske verftet Sangermani i 1983.  Den minste båten er en Comfortina 32 fra Belgia. Bare ni av de 74 båtene som deltar i ARC+ er under 12 meter (40 fot).

De norske

Den minste norske båten er «Delfine», en Boström 37 med Camilla Paulsen som skipper. Trond Røsvik i «Go Beyond» seiler en Sun Odyssey 42DS. Rolf-Erik Berle-Jørgensen seiler «Baroness», en Beneteau Oceanis 50, Ingve Kjelsrud «Opptur», en Lagoon 500 og Ingve Kjelsrud «Summer Star», en Jeanneau Sun Odyssey 54  DS.

– Starten kan bli rolig da et lite lavtrykk passerer til helgen, men så braker det løs utover i uken med 25-30 knops vind fra nordøst. Både Summer Star og Opptur skal nok få prøvd seg nedover langs Afrika mot Cape Verde, skriver på Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

SMART: Trond Arvid Røsvik har utviklet et avansert elektrisk system i båten, basert på erfaringer fra hva han har gjort med solcellepanel hjemme.
EKSPERT: Trond Arvid Røsvik har montert to store paneler på sin båt, og har et strømanlegg kraftig nok til å lade sin elbil fra båten.
RUTE: Første etappe er på 865 nm, mens andre etappe er på 2150 nm.