START: «Zelda» ut fra Las palmas søndag 9. januar.
START: «Zelda» ut fra Las palmas søndag 9. januar.

Enda en ARC underveis

ARC january er en nyhet for dem som vil krysse Atlanterhavet i mer stabil passatvind. To norske båter er med.

Publisert Sist oppdatert

ARC january startet søndag 9. januar og båtene er ventet i mål på St. Lucia i slutten av måneden. 44 båter er påmeldt, hvor to er norske, men seks av båtene har enda ikke klart å komme seg ut fra havn.

Ustabile forhold

Det blåste 15-18 knop fra syd-sydøst under starten søndag som er en unormal vindretning. Det er et lavtrykk syd for Azorene som vil skape utfordringer for deltagerne. Etter en frisk kryss ut fra start vi de seile seg inn i lett vind, og et belte med lite vind vil holde seg mellom Kanariøyene og Kapp Verde hele uka.

Best av de norske ligger «En-deilig», en Hylas 54 med Werner Evertsen som skipper. Båten ligger på en 22. plass, og har seilt 152 nm.

Katamaranen «Zelda», en Fountaine Pajot Ipanema 58, med Allan Lochert & Marianne har seilt Torgersen 138 nm etter start og ligger som båt nummer 28.

Helt i tet ligger franske «Belle Ile», en rask og eldre Outremer 55.

Du kan følge feltet her.

Svensk alternativ

For femte gang arrangers Viking Explorers, et svensk initiert alternativ til ARC. Arrangøren mente at ARC gikk for tidlig på året, og at det er bedre å krysse Atlanteren etter jul. Viking Explorers har et tak på 25 båter, og i år deltar det 20. Ruta går til Grenada, og det er muligheter for å stoppe på Kapp Verde. Det deltar ingen norske båter i år.

Du kan følge båtene her.

Også Regatta over dammen

RORC Transatlantic startet lørdag. Her stiller det 30 raske båter, de fleste seiler over for å delta i vinterens Karibia-regattaer. RORC Transatlantic startet fra Lanzarote. Flere av båtene seiler nordover for å seile på oversiden av lavtrykket i Karibia. Disse vil få mer vind under sin overfart.

Du kan følge regattaen her.

LAS PALMAS: Båtene samlet langs brygga i Las Palmas
LAS PALMAS: Båtene samlet langs brygga i Las Palmas
KRYSS: Båtene ut for styrbord halser fra start
KRYSS: Båtene ut for styrbord halser fra start
FAMILIE: De norske seilerne på «Zelda»
FAMILIE: De norske seilerne på «Zelda»