SEILNORGE - BERGENS SEILFORENING:

Flere regattasjefer ønskes

Starten på 2019 i Bergens Seilforening har vært benyttet til kompetanseheving både på lokalt og regionalt nivå, noe som er viktig for å bevare og videreutvikle engasjementet for seilsporten i årene som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Wigers Larsen, som selv både er seiler, seilerpappa, styremedlem i Bergens Seilforening og aktivt engasjert i seilsport både på regionalt og nasjonalt nivå, har lenge vært opptatt av at tilbud om opplæring og utdannelse i større grad bør gjøres lettere tilgjengelig i distriktene gjennom foreninger og kretser.

Første helgen i februar ble det arrangert forbundsdommerkurs og regattasjefkurs i Bergens Seilforenings lokaler i Kviturspollen, og i mars vil det bli avholdt ytterligere et arrangørkurs.

Mars-kurset vil foregå over to søndager og ledes av Ove Lind som er sertifisert av Norges Seilforbund som både dommer og regattasjef.

– Arrangørkurset er åpent for alle, og jeg oppfordrer alle som har tid og anledning og selv liker å seile regatta til å melde seg på, sier Henrik Wigers Larsen. Han minner om at jo flere som stiller opp og får opplæring, desto flere får vi å spille på, og jo enklere blir det å gjennomføre aktiviteter i sesongen.

Han mener det er viktig at nykommere ikke må føle at jobben som regattasjef skal tas så altfor seriøst, og at tirsdagsregattaer i foreningens regi typisk må kunne fungere som læringsarena for absolutt alle som er med på å arrangere regatta, inklusiv den som stiller opp som regattasjef. En liknende oppfordring gir han til seilerne.

– Husk at det bare er en tirsdagsseilas og at du ikke er på fjorden for å kjempe om et norgesmesterskap, og at det ikke er verdens undergang om startlinjen ligger litt skjevt eller at et merke ikke er 100 % korrekt plassert, sier Henrik.

Han mener det er viktigst med flest mulig båter på fjorden og størst mulig oppslutning på den enkelte regatta, og at litt romslighet for regattasjefer og andre med «L» på ryggen, er et viktig tiltak for å komme dit.