Vinterprogram

SEILTRIM: Arild Heldal skal snakke om seiltrim på temakveld i Asker Seilforening til vinteren.

Mange spennende temaer i storbåtgruppen

Vintersamlingene til storbåtgruppen i Asker Seilforening er populære.

Publisert Sist oppdatert

Vi tror det skyldes en kombinasjon av interessante temaer og ønsket om å møte andre seilere mens vi venter på våren. Vi håper vi treffer med årets program og gleder oss til å se klubbhuset på Tangen fylles av lengtende seilere gjennom hele vinteren. ALLE er velkomne!

15. januar 2020: Langtur-beretning – hvordan velge og utruste båt for langtur

Anne Brit Strupstad og Rune Strand har seilt sin Contrast 36 «Aida» fra Røyken og lengre enn de fleste; Karibia – New York – Nord-Atlanteren – Grønland – Island.

De kom tilbake for to år siden og har mye å fortelle både om turen og om båt­utrustning og forberedelser.

12. februar 2020: Litiumbatterier og NMEA-nett i båt

Litiumbatterier åpner en ny verden av muligheter i båt. Hva er det – hvordan virker det – bytte batterier? Hva må gjøres – kapasitet – strømforbruk – ladning med dynamo/220V – med mer. Spørsmålene om Litium er mange. 

De fleste av oss har eller vil komme til å krangle med NMEA-nettverket i båten. Hvordan kombinere nye instrumenter med gammelt nettverk? Hvor mye må du egentlig bytte ut? Må alt «snakke sammen»? Hvilken strategi er fornuftig for gradvis fornyelse?

Ole Jo Sørbye fra Maritim Dataservice og Johan Fredrik Bruenech fra Makspower AS kommer for å gi oss svarene.

11. mars 2020: Seiltrim

Arild Heldal, vår storbåttrener gjennom 2019, tar oss gjennom et viktig tema som vi aldri blir utlært i. Hvorfor er det noen som bare seiler irriterende fort? Med bilder og forklaringer vil Arild bidra til at vi forstår litt mer og holder fokus på det som er viktig. Arild vil også snakke litt om oppsett av seilkonfigurasjon for enkel seilhåndtering. (*SASS)

Praktisk informasjon

Alle møter er på onsdager kl 1900 i Asker Seilforenings klubbhus på Blakstadtangen. Deltageravgiften er 30 kroner som betales via VIPPS. Salg av kaffe og vafler.

Alle er hjertelig velkommen, uavhengig av medlemstap eller tilhørighet.

*SASS = fellesmøte for Stor-Asker Samarbeidende Seilforeninger

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.