KLAR: Bror Sonne seilte til Karibia med venner som 19 åring, en tur mange ungdommer drømmer om.

Foredrag om langtur i Asker

Tirsdag 31. januar skal vår nye journalist Bror Sonne holde foredrag hos Asker Seilforening om langturseiling som ung. Alle er velkomne.

Publisert Sist oppdatert

Under foredraget vil Bror ta utgangspunkt i hans egen tur til Karibien, som han og en kamerat la ut på da de var 19 år med 32-foteren Malö 40. Gjennom historiene fra turen vil Bror trekke ut poenger om langturseiling som også har relevans andre type seilere, og for livet på land.

Når er man «ship shape»? Når er mannskapet klare? Når bør man bli i havn og når bør man kaste loss?

For mange som pønsker på langtur så vil svaret ende opp med å bli «senere», men som vi ser med Brors eksempel så er «nå» ofte et like så riktig svar. Det finnes tilnærminger til langtur som gjør det mulig å seile langt for en billig penge, men hvor går da grensen mellom vågemot og dumdristighet?

Under foredraget vil Bror reflektere på spørsmål som disse og se på langturseilernes verden, sett fra et noe uvanlig ståsted.

Foredraget egner seg for seilere av alle slag og vil ta sted i klubbhuset til Asker Seilforening 19:00 Tirsdag 31. Januar.

Inngang for de som ikke er medlemmer koster 100 kroner.

Påmelding og mer info finnes her.

Bror Sonne

I løpet av sitt 23 år lange liv har Bror seilt mer enn de fleste av våre lesere. Han vokste opp i en famille uten seilbakgrunn, men interessen skjøt fart da han som 15 åring skrapte sammen komfirmasjonspengene og kjøpte en Maxi 77 sammen med venner. Etter russefeiring ble det langtur til Karibia i en sliten Malø 40. Da studiet i London som fotojournalist var fullført i sommer, seilte Bror Sonne fra Tromsø til Grønland. Han har også vært seilinstruktør hos KNS, seilt regatta med 11 MOD og jobbet i båtutstyrsbutikk.

Fra August 2022 har Sonne jobbet fast i SEILmagasinet.