Foreningsstoff fra Asker Seilforening

J/70: Endelig er de her, to splitter nye J/70 klare til bruk. Vi har allerede fått mange henvendelser i flere alderstrinn, og det lover godt. Målet er at vi stiller lag til dame NM og NM i løpet av høsten.

Solid aktivitetsnivå

Sommerferien er vel overstått og aktivitetene på Tangen er godt i gang.

Optimistgjengen bidro godt i samarbeid med Oslofjordmuseet på Bringebærfestivalen, som ble arrangert i Vollen 13. august. Takk til en sporty gjeng som stilte opp.

NM Finnjolle og NM Andunge var først ut 19.–21. august, etterfulgt av AskerOptimisten 27.–28. august. Dette er to store arrangement som krever mange frivillige. Stor takk til samtlige bidragsytere.

I år er Asker Seilforening 90 år, det skal naturlig nok feires og søndag 4. september inviterer vi til 90-årslag med seiling og aktiviteter for hele familien.

Alle kurs er godt i gang, og «Jenter setter kursen» har bidratt til å øke andel jenter i seiling og i foreningen med nærmere 50 deltakere.

Sjøsprøyt

Tradisjonen tro var Sjøsprøyt fullbooket også i år med drøye 200 deltakere over fire uker av skoleferien. Seiling, padling, krabbefiske, bading, lek og sjøvett er noe av det som står på programmet foruten det sosiale samholdet som en sommerleir skaper. Ekstraordinært i år var besøket av hvalrossen Freya, som til slutt endte sine dager like etter.

«Seiling i samfunnet» er en aktiv gjeng med mange prosjekter. 25. august arrangerte de Vindskift med fire storbåter og 15 deltakere fra kommunen, et godt bidrag for å bidra i inkludering av ungdom i Asker. Para-seilingen er i fremgang, og et arrangement i Vollen for ryggmargskadede i september i samarbeid med Oslofjordmuseet er noe av det seiling i «Seiling i samfunnet» driver med.

Gledelig er også at jollerampen nå er på plass, og vi kan se oss ferdig med kai prosjektet til glede for alle.

Etter prøvelansering av båtpoolen skal den nå lanseres på hjemmesiden vår og vi håper å se alle i alle aldre på sjøen utover høsten.

God høstseilas!

Calle Andersen, leder

ORC i europamesterskap

Europamesterskapet i havkappseiling ble arrangert på Hankø 5.–14. august, under magiske forhold med tanke på vær og vind.

Med seiling gjennom sju dager i strekk hvorav tre dager i Skagerak og fire dager med baneseiling, er det et under at båtene ikke blir liggende i vindstille eller at vinden er så kraftig at det går utover utstyr og besetning. Fasiten er 6–14 knops vind, sol og strålende forhold. Kun én morgen ble starten utsatt en times tid som følge av tåke - som skapte en trolsk stemning før solen brøt gjennom med påfølgende vind. Våre seilervenner fra utlandet viste stor begeistring for Hankø som arena og den fantastiske «lekegrinden» vi har i ytre Oslofjord.

Asker seilforening stilte med båter i alle klasser (A, B og C), totalt 55 båter, hvorav seks i klasse A, hvor «Jokermann 2» med skipper Per Ottar Skaaret tok en velfortjent sølvmedalje med sin TP 52, som har vært gjennom en betydelig oppgradering. Av en besetning på totalt 14 var 7 av disse Asker-seilere i to generasjoner, med blant annet Christen og Silje With, Sivert With og Johan Skaaret. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å rekruttere til storbåtseiling.

I klasse B (21 båter), deltok Asker-båtene «Born To Run» ( XP 44) med skipper Pål Stiansen og «Game» (Landmark 43) med Calle Andersen, og i klasse C (28 båter), «Smil» (First 35) med skipper Ragnar Wisløff og «Wii 2» (Farr 30) med Ole Aabel. Det ble ingen medaljer til disse båtene, men samtlige godt fornøyde og har fått masse erfaring og lærdom som vi tar med oss videre.

Mesterskapet bar preg av gode forberedelser på de fleste båtene, med optimalisering av båter og besetning, hvorav mange proffseilere. Til slutt sender vi en stor honnør til KNS for gode forberedelser og gjennomføring.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.