SEILNORGE – ASKER SEILFORENING:

Populær onsdagsregatta

Vi er veldig glade for alle som stiller på startstreken i våre onsdagsregattaer, og vi prøver å bli bedre hvert år for stadig å få med flere seilere ut og «leke».

Publisert Sist oppdatert

Etter avslutningen av 2018-sesongen gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant deltagerne gjennom sesongen, og vi er glade for at de aller fleste uttrykte at de er godt fornøyde med tilbudet. Men det er alltid rom for forbedringer, så fortsett å komme med tilbakemeldinger til oss.

I sesongen 2018 hadde vi den svært erfarne Thomas Nilsson som trener i storbåt-gruppen. Dette tilbudet håper vi å kunne fortsette og utvide i 2019.

Har du lyst til å prøve, men synes det ser komplisert ut? Regattaseiling er ikke så komplisert som det kan se ut som.

Baneseilas betyr at vi seiler på banen utenfor Blakstadtangen som vanlig. Det vil si relativt korte kryss- og lens-strekk. Distanseseilas betyr at vi seiler på faste merker i fjorden. Da får vi litt lengre strekk og litt andre taktiske vurderinger underveis. Og som regel er det mindre hektisk rundt rundingsmerkene. Superonsdagene arrangeres i samarbeid med seilforeningene Nesodden og Bærum. Da flyttes banen litt lenger ut for at det skal bli mulig å rekke frem i tide for alle, og det er mange flere båter på startstreken. Det er veldig gøy, og det gir god trening til de større regattaene.

Banekart, regler og flere detaljer publiseres på www.askerseil.no og Facebook-gruppen «Storbåtseiling i Asker Seilforening».

Hvis du har lyst til å prøve deg, men er litt usikker, er det bare å ta kontakt med oss. Alle har vært nybegynnere en gang, og vi skal hjelpe deg i gang så godt vi kan!

Terminliste for onsdagsregatta 2019

29. mai går ut fordi Helly Hansen Skagen Race starter samme kveld.

 

8. mai Baneseilas
15. mai Baneseilas
22. mai Dinstanseseilas
5. jun Baneseilas – SUPERONSDAG
12. jun Distanseseilas (brief – Færderseilasen 14. juni)
19. jun Baneseilas – SUPERONSDAG
26. jun Baneseilas
21. aug Baneseilas – SUPERONSDAG
28. aug Distanseseilas (brief – Hollenderseilasen 31. aug)
4. sep Baneseilas – SUPERONSDAG
11. sep Baneseilas
18. sep Distanseseilas
25. sep Baneseilas