Informasjon fra Asker seilforening

JOLLER: Glimt fra Asker Optimisten på sensommeren i fjor.:

Stor oppslutning om lavterskelarrangement

Siste helg i august gjennomførte Asker Seilforening den tradisjonsrike AskerOptimisten.

Allan Bjørnstad • Årets AskerOptimist var også kretsmesterskap for Oslo og Akershus Seilkrets (OAS) 2022 og inngår i samlet OAS-Cup. Klasser som deltok i 2022 var Optimist U10, U12 og U15, RS Feva ILCA 5 og 6 (Laser).

Strålende vær er et varemerke for denne helgen og mange omliggende seilkretser arrangerer regatta samtidig. Vi var derfor usikre på om seilerne ville komme. Men det trengte vi ikke å være nervøse for. Vi hadde imponerende 120 seilere registrert til AskerOptimisten 2022, noe som gjorde dette til et av de større jollearrangementene i Norge i 2022. Gledelig var det også at 90 Optimister deltok. Totalt var over 500 personer innom oss denne helgen.

Lavterskelarrangement

AskerOptimisten har tradisjon for å være et lavterskelarrangement kombinert med regatta for de beste jolleseilerne i Norge. Her er det seilere (og foreldre) som har sin første regatta, kombinert med de beste seilere i Norge! Vi opplevde god forståelse for at nivået på seilerne kan variere mye og ble imponert av støtteapparatene, som hjalp alle ved behov. Opplevelsen av mestring og trygghet skaper seilglede i mange år.

Lørdag var det laber vind under deilig sol, men vi fikk gjennomført noen seilaser for alle klasser. Søndag hadde vi strålende forhold, så det ble seiling hele dagen.

Når det var så mange deltakere og klasser med varierende erfaring fordelte vi oss på tre baner i foreningens nærområde. Dette stiller større krav til arrangøren, men gir bedre opplevelse for seilere.

Tilbake etter pandemien

AskerOptimisten var det første større arrangement på tampen av pandemien. Vi var derfor veldig spent på hvordan vi skulle klare å gjennomføre en så stort arrangement under mottoet «seiling under trygge forhold» innen de rammer som var satt av seilforbundet.

En veldig positiv og fin gruppe i Asker Seilforening gjør det lett å gjennomføre slike store arrangementer. Medlemmer og støttespillere stiller opp og støtter hverandre slik at vi kan skape seilglede for alle. Vil anbefale alle medlemmene til å bidra slik at dere kan oppleve dette samholdet. Tusen takk!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.