Informasjon fra Asker seilforening

Bred satsing på J/70!

I 2022 gikk foreningen til innkjøp av to J/70 båter. Dette er rask, morsom kjølbåt som blant annet brukes i seilsportsligaen og ungdomsligaen.

Kristian Ruth • Jenter Setter Kursen, med prosjektansvarlig Beate Haugen, spilte en avgjørende rolle for at foreningen fikk ekstra støtte til disse båtene. Siden båtene ble levert sommeren 2022 har de blitt flittig brukt av prosjektet.

I år vil foreningen tilby seiltrening med båtene til øvrige medlemmer. Foreningen har allerede engasjert to J/70-trenere, Linnea Ejdfors og Fredrik Nicolai Warbo, som vil arrangere treninger en til to ganger i uka. I tillegg vil det bli mulig å melde seg inn i en «boatpool» der man for en fast, årlig sum kan leie båtene når de ikke blir brukt til organisert trening. Seilforeningen har også meldt på lag i seilsportsligaen og ungdomsligaen, og ønsker med dette å tilby et attraktivt tilbud til ungdommer og voksne som ønsker noe annet enn - eller i tillegg til - joller og storbåt. 6. mars hadde foreningen et informasjonsmøte om J/70-trening, boatpoolen og Jenter Setter Kursen, med rundt 50 deltakere.

De viktigste ASF-regattaene/arrangementene 2023:

12. – 13. mai:Oslofjorden Rundt (kjølbåt)
14. mai:Åpen dag/åpen båt!
16. – 18. juni:PARA-weekend (I samarbeid med Ridderdagene på Stordalen)
19. august:Asker Rundt (kjølbåt, familie, doublehanded og singlehanded)
19. – 20. august:NM Andunge og IF
26. – 27. august:AskerOptimisten
15. – 17. september:NM foilende brett

Seilerne er i gang!

Aktiviteten på Tangen er godt i gang. Sesongåpningen 29. og 30. april med jolleseilerne og NC 2,4 ble en god start på sesongen etter en uke med sludd og regn i forkant.

22. april gikk de store båtene på vannet og jeg tror vi kan oppsummere med at de som valgte å ha mastene på kan fortsette med det neste opplagssesong. Stor takk til Tommy Bergmann organiserer båtopptak, plassering og uttak med stø hånd.

Våre nye styremedlemmer er godt i gang med oppgavene. Alexandra Amaral har tatt oppgaven som klubbhusansvarlig. Har du ønsker om å arrangere noe eller leie klubbhuset tar du kontakt med henne på klubbhus@askerseil.no.

Petter Mowinckel er engasjert i turseiling, SeilUt, kurs og regatta, og enn så lenge treffer du ham på regatta@askerseil.no. Ole Fredrik Melleby er ny leder for storbåtgruppa og han treffer du på storbaat@askerseil.no.

Videre har vi komiteer som dekker de ulike aktivitetsområdene. På hjemmesiden vil du alltid finne noen å ta kontakt med dersom du har behov.

Jenter Setter Kursen

Til vårpussen av klubb-båtene har vi hatt gode bidrag fra Jenter Setter Kursen, som forøvrig har godt tilsig av gamle og nye, og vil passere godt over 50 deltakere denne sesongen.

Det er med stor glede at Christen og Silje With har gått til innkjøp av sin egen J/70 som de generøst har tilbudt Jenter Setter Kursen til sine treninger. Dette er med på å styrke J/70 satsningen i foreningen og vi kan da telle fire J/70 båter på Tangen denne sesongen, inkludert båten til familiene Bjerkåsholmen og Stiansen.

Erik Faaberg er engasjert som treningskoordinator. Sammen med Eli Wiborg, 2. nestleder i styret, organiserer de alle de sportslige aktivitetene, bortsett fra storbåtseilingen. De vil ofte være å se på Tangen.

Åpen dag 14. mai

Kjenner du noen som kunne ha lyst til å prøve seiling? Inviter dem til åpen dag på Tangen søndag 14. mai. Da vil det være mulighet for å prøve flere båttyper og å komme ombord i storbåter for å lære mer om seilbåt.

Har du lyst til å bidra på arrangementer eller andre oppgaver er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Mer info og påmelding til alle aktiviteter er allerede lansert på våre hjemmesider. Følg også med på facebook og instagram, der finner du info om aktiviteter gjennom sommeren.

Calle Andersen, leder

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.