Para Ski & Sail

Vel blåst for Norges (og kanskje verdens) første Para Ski & Sail-arrangement!

BEATE HAUGEN • Det hele ble gjennomført 17. – 18. juni, og utøverne viste en imponerende progresjonskurve. Det var varierende erfaringsnivå blant utøverne, fra Stian, Henriette og Solfrid som satser mot internasjonal karriere, til deltagere med ingen seilerfaring. 

Ved hjelp av instruksjon av dyktige trenere og herlig pågangsmot løftet alle seg imponerende gjennom helgen. På søndagens to regattaer var progresjonen tydelig fra første til andre regatta, og det ble kniving om de gjeve plasseringene. Noen var så ivrige etter å komme først at dommerne måtte dømme både for tjuvstart og for feil passering av toppmerket.

Alt i alt en flott helg med god stemning, flott seiling og masse konkurranseinstinkt. Tilbakemeldingen fra utøverne er at dette må vi gjøre mer av. Nå er det ski på SNØ som står for tur. 

Takk til alle som var med på å gjøre helgen til en suksess: Utøvere, ledsagere, foreldre, trenere, frivillige og alle samarbeidspartnere:

• Asker Seilforening

• Paraseiling Asker sf

• Norges Seilforbund

• Norges Skiforbund

• Skiforbundet Paraalpin

• Ridderdagene

• SNØ

• Helly Hansen

Tilbake til hverdagen

Det er godt med sommerferie, men fint å komme tilbake i rutinene igjen også. Høstsesongen og aktivitetene på Tangen er godt i gang. 

Vi har allerede arrangert NM for IF og Andunge, Asker Rundt, og ikke minst gjennomført AskerOtimisten, som er et av våre største arrangementer. Neste arrangement er NC foil 16. - 17. september. Uten frivillige og engasjerte foreldre, seilere, og medlemmer er det ikke mulig å gjennomføre slike arrangementer. Stor honnør til dere som bidrar. 

Sjøsprøyt, som i år ble utvidet fra fire til fem uker, Finnjolle-seilerne, samt Henriette og Solfrid, som trente til RS Venture WM i Haag, var de som holdt aktiviteten i gang gjennom ferietiden på Tangen. 

Men ferien har vært benyttet aktivt av Asker-seilerne. Noen har tatt turen over til de britiske øyer, andre har sanket poeng med SeilUt, og mange har deltatt i regattaer, NM og VM. Med andre ord har vi en allsidig medlemsgruppe – og det verdsetter vi høyt. 

Endelig er vi også med i Seilsportsligaen hvor vi foreløpig, i skrivende stund ligger på 8. plass av 16 lag. Her har Marthe Bjerkåsholmen bidratt godt med lagoppbygning. Vi har også stilt lag i ungdomsligaen i år. 

God høstseilas!

Calle Andersen, leder

NM Finnjolle

NM Finnjolle ble flott arrangert 2. – 4. august av Fredrikstad Seilforening. 

Det ble et NM med varierende forhold. Fredag ble det tre seilaser med vind fra nord ca. 7 til 9 m/s, og endte med en byge på oppmot 15 m/s. Lørdagen startet med å vente på vind, som til slutt kom fra syd - første seilas i ca 4 - 6 m/s og andre seilas ca. 7 – 8 m/s. Søndag var det vind fra nordvest, ca 4 til 5 m/s. Andre seilas søndag ble avblåst grunnet veldig ustabil og skiftende vind. 

Av 20 norske seilere stilte Asker Seilforening med totalt syv seilere. Christian Dahl endte på pallen med en fortjent bronsemedalje. 

Resultater for Asker-seilerne:

3. Christian Dahl

8. Steffen Emhjellen

10. Reidar Fosse

12. Petrus Eide

13. Magnus Christiansen

15. Arne Refshauge

16. Karl-Johan Malmberg

19. Stein Atle Haugerud

NM FEVA

FRODE BRATTUM • Årets Feva-NM ble unnagjort med større deltagelse enn på mange år, med hele 27 båter samlet i Holmestrand. 

Asker stilte med tre båter: Ulrik Bjelland med makker Håkon ble nummer 5 totalt. Emma Staskiewicz og Silje Brattum ble nummer 10, som holdt til sølvmedalje i jenteklassen. Jesper Faaberg stilte i «Coming stars» med makker Synne. Vi gratulerer. 

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.