SEILNORGE - ASKER SEILFORENING:

Årets Asker-seiler 2018

Årets Asker-seiler er en pris som tildeles et av foreningsmedlemmene som har vist ekstra god sportsånd og som har bidratt ekstraordinært i året som har gått.

Publisert Sist oppdatert

Kandidaten har gjennom året 2018 tilrettelagt for et godt idrettslig miljø. Og på tross av sin unge alder, har han stilt opp på eksemplarisk vis gjentatte ganger. Årets Asker-seiler har, i tillegg til å være aktiv seiler selv, holdt ukentlige kurs for to gryende seilere, hjulpet yngre og mer uerfarne seilere samt fremmet en ny båttype nede på Tangen. Årets Asker-seiler har med sin Waszp invitert både gamle og unge ut på vannet, og har ropt oppmuntrende ord til alle som har våget å prøve.

Asker Seilforening har gleden av å utnevne Anders Hjorthøy til årets Askerseiler!

Anders har gjennom hele året vært fast inventar på Blakstadtangen – fra tidlig ettermiddag til sent på kveld. Han har ofte stått igjen som sistemann, enten det har vært for båt-mekk eller fordi han har brukt litt for lang tid på å hjelpe de yngre seilerne å pakke ned deres båt fremfor hans egen.

Seile sammen. Gjennom «Seile sammen» har Anders tatt med seg en mor og en datter ut i Andunge en gang i uken. I Anders’ regi har mor og datter lært seg det nødvendige for å kunne seile trygt innaskjærs i Indre Oslofjord. De har fått lære basis seiltrim, knuter, vikepliktsregler og annen nyttig sjøkunnskap.

Sjøsprøytinstruktør. Anders har også bidratt som instruktør på Sjøsprøyt, sommerleiren til Asker Seilforening. Anders hadde ansvaret for fire barn per uke, og ble godt likt av alle barna som deltok.

Aktiv seiler. Som fremtidsrettet ung seiler har Anders blitt tatt opp på laget til Waszp Foiling Team Norway, hvor han gjennom en gunstig avtale får leaset en Waszp gjennom tre år. Anders valgte, i motsetning til de fleste på laget, å holde treningen sin utenfor Børsholmen og i Asker Seilforening. Det har bragt stor glede for både gamle og unge medlemmer i seilforeningen å se Anders fly over vannet. Dette håper vi han fortsetter med de neste sesongene, og flere Waszp-seilere er selvfølgelig hjertelig velkomne!

Vinteren 2019 har Anders meldt seg på trenerkurs, og det er vi i seilforeningen svært glade for. Årets Askerseiler er nemlig ikke bare en god seiler, men også et tålmodig og pedagogisk forbilde for de yngre seilerne.

Vi håper vi får se enda mer av Anders i 2019, og at utnevnelsen som årets Asker-seiler blir til inspirasjon og etterfølgelse.

Gratulerer Anders, dette mener vi er vel fortjent!