SÆTRE: Asker Trebåtfestival arrangeres på idylliske Sætre i tidligere Hurum.

Klart for trebåtfestival i Asker

Over 70 trebåter, mange av dem over 100 år, kommer til Sætre på fredag.

Publisert

Hurum Trebåtfestival er omdøpt Asker Trebåtfestival som arrangeres for sjette gang i Sætre. Hit kommer noen av verdens flotteste båter. Det blir en helg med regattaer, motorbåtparader og maritime aktiviteter.

Tettstedet Sætre venter storinnrykk av besøkende som ønsker å komme og se eller delta på den etter hvert populære trebåtfestivalen.

Lang historie i Asker

Mange av båtene som kommer er bygget eller designet i Asker. Båter som utgjør en viktig del av norsk seilsporthistorie. Asker har en spesiell posisjon når det gjelder å ta vare på og formidle trebåthistorien. Kommunen med sin lange kystlinje og hatt historisk mange verft som har bygget mange av disse flotte båtene. Noen over hundre år siden!

I Vollen holdt Anker & Jensen Båtbyggeri med kjente konstruktør Johan Anker og Christian Jensen. På Landøya ligger Holmen Yachtverft med konstruktør Henrik Robert. I Asker bodde også Jan Herman Linge.

Utvalg av seilbåter som kommer

52 fot «Tarpon II» fra 1912, konstruktør Johan Anker

45 fot «Carmen IV», fra 1914, konstruktør Christian Jensen // Vinner av første Færderseilas i 1947, stiller til start i 75- års jubileet 10. juni og vil prøver å vinne!

92 fot «Eileen II» fra 1934, konstruktør Alfred Mylne // Oslofjordens hvite svane, har blitt totalrestaurert vinter 2022!

60 fot «Kryss» fra 1958, konstruktør Henrik Robert, Siste store 12 meter bygget i Asker!

41 fot Venus fra 1889, konstruktør Colin Archer eldste lystbåt i Norge!

43 fot RS Colin Acher fra 1893, konstruktør Colin Archer, første redningsskøyte i Norge

KLASSIKERE: Til helgen kan du se våre vakreste båter gli forbi på innsiden av Håøya.