Informasjon fra Askøy Seilforening

Dameseiling på Askøy

6.-7. april arranger Askøy seilforening en samling der damer får prøvd å seile J70.

Ingrid Nesse Wiik • Tirsdag 20. februar var det seilkro i Askøy Seilforening med tema dameseiling. Det satses for tiden en del på dameseiling både i Europa og Norge, men til nå har det vært mest aktivitet på Østlandet. Askøy Seilforening kjøpte i fjor en J70 i som gir god mulighet og et godt grunnlag for å starte opp dameseiling i foreningen.

Jeg har selv vært med på flere vellykkede jentesamlinger i min tid som aktiv Laser-seiler. Her utviklet jeg meg mye, følte på mestring og at det var en trygg plass for å både feile og lære mye. På samlingene hadde vi fokus på det å bygge opp under jenter i seiling og på det sosiale samholdet. Samlingene har inspirert meg, og de gode erfaringene jeg selv har fått ønsker jeg å ta med meg for å bygge opp dameseiling på Vestlandet.

På seilkroen presenterte jeg hvordan J70 seiling fungerer og hva bag-seiling vil si. Videre snakket vi om hva som hadde vært kjekt å få til med dameseiling. Planen er å skape en arena for både helt nye seilere, men også erfarne seilere skal kunne lære mer om seiling og ha mulighet til å fortsette å utvikle seg. I løpet av kvelden ble vi enige om at vi helgen 6.-7. april skal arrangere en samling der vi får prøvd å seile J70, lære litt praktisk om hvordan en trimmer og rigger båten og kanskje ha litt teori om seiling. På kvelden blir det fokus på det sosiale, men også mulighet for å gjennomgå det man har oppdaget på sjøen. 

Håpet er at helgen skal gi mersmak for seiling hos flere og at vi etterhvert kan stille et eget J70 damelag fra Askøy Seilforening.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.