Norgeshus Seilmakeren DOUBLEHANDED

VIMPEL: I stedet for klistremerker vil Helge Ivarsøy og Yngve Jacobsen i Norgeshus utstyre deltagerne i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded med vimpler for å synliggjøre sponsoren.

Sponsor dropper klistremerker

– Klistremerker på skroget faller av og havner i sjøen. Det vil vi ikke bidra til, sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Et poeng for sponsorer når de går velger å samarbeide med en regatta-arrangør, er å bli synliggjort, og en svært vanlig måte å bli synliggjort på, er å sette klistremerker i baugen på deltagernes båter.

– Denne type klistremerker vil erfaringsmessig løsne etter hvert og havner da tilslutt i havet, sier Helge Ivarsøy.

Faller ofte av

Og sant nok. Man har ofte sett bilder av halvt avrevne klistremerker eller klistremerker som henger og slenger foran i baugen. Bølgene skyller dem av.

Og gjør de ikke det, har merkene vært utstyrt med så godt lim at de har vært vanskelige å få av igjen. Til båteiernes irritasjon. Mottiltaket har vært at noen oppfinnsomme seilere har hatt fuktighet eller fett under merket når det er blitt satt på, slik at det helst skal ramle av i løpet av seilasen.

Også da ender plastmerket i sjøen.

Flagg i stedet

– Askøy Seilforening ønsker å bidra  til å redusere marin forsøpling. I samarbeid med vår sponsor, Norgeshus, har vi diskutert problematikken rundt dette, og vi vil istedenfor benytte flagg i akterstaget og annen profilering i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded, som starter fredag 19. mai, sier Ivarsøy.

– Det er vårt bidrag til Hold Havet Rent-kampanjen til Norges Seilforbund.

Askøy Seilforening står også bak den årlige ryddeaksjonen i Bergen og Omland Friluftsråd store strandområde, Kollevågen Friluftsområde. Det er en årlig dugnad der svært mange av foreningens medlemmer er med og gjør en innsats.