Informasjon fra Askøy Seilforening

LANGTUR: Familien Rittersbacher med Andreas, Steffi, Mari og Emil.

Fra Askøy til Kanariøyene

På langtur med familien Rittersbacher i en eldre Hallberg-Rassy.

Vi dro 1. juli i fjor med to voksne og to barn, og vår Hallberg-Rassy 382 «TOJA» som vi nettopp hadde kjøpt. Mange ting som måtte ordnes før vi endelig kastet loss. Underveis ble selve veien til målet, og istedenfor i Karibien overvintret vi på Kanariøyene. Det er mye å oppleve mellom den Kaledoniske Kanalen i Skottland og La Gomera på Kanariøyene. Det er både vakkert og utfordrende.

 Og mye å lære er det: Planlegging av ruter med vind, bølger, tidevann. Seile i flere døgn. Takle sjøsyke. Vedlikeholde og reparere motor, seil og rigg. Holde skole for en første- og en fjerdeklassing. Bo på lite plass og klare seg med lite penger. Samarbeide som familie, klare en ny hverdag. Så skal en også takle uforutsigbare ting som spekkhoggere, grunnstøting, tett tåke eller motorstopp. 

På veien får man nye venner og nye ideer om hvordan en kan leve livet sitt. Noen flytter båten litt om litt og reiser hjem inn i mellom. Noen er pensjonister og reiser alene i en veldig liten båt. Noen jobber i de havnene de kommer til. Noen har med seg skolebarn som ikke går på en fast skole. Det er mange muligheter å være på seiltur. 

I slutten av Juni kom vi tilbake via Danmark og Sør-Norge. Veldig vakkert der også! Og kanskje er det aller best å seile hjemme?

LANGTUR: Familien Rittersbacher eiler en Hallberg-Rassy 38.

 

Rapport fra sommercamp på Askøy

Malin Elvingdal

Malin Elvingdal• Da har vi gjennomført to vellykkede uker med sommercamp på Askøy Seilforening. Den første uken var vi heldig med været, og hadde sol nesten hver dag. Da ble det mye seiling, bading og tubekjøring. Barna på sommercampen fikk prøvd seg i både optimistjolle og feva - noe de mestret veldig bra! Da vi var på rib-Safari møtte vi på to niser og to geiter - det var stor stas for både barna og trenerne! 

Den siste uken med sommercamp var vi ikke like heldig med været, da det var masse regn, mye vind og rundt 12-13 grader. Men barna koste seg likevel med masse bading, litt aktiviteter inne og en del seiling - til tross for mye vind. Det var tøffe barn og alle ville ut å seile. Uken avsluttet veldig bra med to dager der vi hadde mye bedre vær (vi fikk til og med besøk av solen). Kort oppsummert har det vært 2 veldig fine uker, med mye seiling, bading og leking!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.