Informasjon fra Askøy Seilforening

Seilforeninger på Vestlandet tar grep

Går sammen om et høykvalitets Optimist-treningsleirer ved Askøy seilportsenter.

Torstein Hellebust • I det siste har kostnadene knyttet til jolleseiling skutt i været, og for å holde tritt med de beste må man delta på kostbare treningssamlinger. Utviklingen har skapt et ekskluderende miljø der bare de med gode økonomiske ressurser har mulighet til å satse på høyt nivå. 

For å motvirke denne trenden og gjøre seilsporten mer tilgjengelig for alle har ASF, Åsane Seilforening og Ålesunds Seilforening tatt et fellesinitiativ: Å arrangere høykvalitets Optimist-treningsleirer ved Askøy seilportsenter. 

Prosjektet har som mål å tilby topp trening til en overkommelig pris slik at seiling blir tilgjengelig for alle, uavhengig av økonomisk bakgrunn. Et av Norges mest praktiske jolleanlegg og isfrie farvann gjør Askøy til et perfekt sted for leirer året rundt. 

Ved å hyre internasjonalt anerkjente trenere og fokusere på høy kvalitet, ønsker foreningene å gi unge seilere de beste forutsetningene for å utvikle seg til å bli fremtidens seilere. I 2024 skal det arrangeres fire treningsleirer.

Viktige verdier:

• Lavt kostnadsnivå

• Høy kvalitet

• Åpent for alle

Initiativet kan være et viktig skritt mot å gjøre seilsporten mer tilgjengelig og inkluderende. Ved å fokusere på utvikling, kvalitet og tilgjengelighet, kan jollesamlingene ved Askøy Seilsportsenter bli et forbilde for hvordan idrettsmiljøer kan jobbe for å bryte ned økonomiske barrierer og skape en mer inkluderende idrettskultur.

Første samlinger ut i henhold til kretsens terminliste (vestlandseilkrets.no) er:

• Teknikk-camp/kretssamling 15. -17. mars 2024 

• Speed Camp 12. - 14. april 2024

Nye æresmedlemmer!

Gry Hunstad • Torsdag 22. februar, midtveis i programmet under årsmøtet, var det høytidelig utnevnelse av tre nye æresmedlemmer i foreningen:

• Åse Espeseth

• Finn Espeseth

• Chris Thomas Skogen

Torbjørn leste opp bakgrunnen for dette: En imponerende innsats for foreningen over mange år for hver av dem, og leder Helge overrakte æresmedlemsbevis med plakett. Gratulerer så mye! 

Ellers var det et vel gjennomført årsmøte der 42 medlemmer møtte og fikk med seg en god oppsummering av året vi har bak oss samt planer for året som kommer.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

.