Informasjon fra Askøy Seilforening

Rapport fra Seilmakeren Doublehanded

27. - 29. mai arrangerte Askøy Seilforening for attende gang vestlandets vakreste seilas, Seilmakeren Doublehanded.

Stian Soltvedt • Et kraftig lavtrykk i Nordsjøen gav stormvarsel ved Stadt, så med valget mellom nordlig eller sørlig seilas ble det sikreste valget å gå mot Haugesund. I kuling sønnavind og med piskende regn i ansiktet krysset en flåte på 26 båter sørover fra Askøy gjennom fjorder og sund. Vi talte 76 stagvendinger på turen sørover og det ble til tider hektisk mellom flere styrbords og barbords båter. Det var viktig å følge med under bommen!

.

Dessverre måtte flere båter bryte løpet her. I «Zephyr 3», X-35, seilte vi med heavy fokk og rev i storseilet hele veien sørover og i havet. Heldigvis dro lavtrykket nordover og vinden roet seg litt ved Bømlo, med en liten vestlig dreiing.

En del raskere båter hadde mer vind akkurat der valget skulle tas, og seilte Nyleia. Det ble ikke gevinst der. Vi kunne følge planen om å gå ut på havet og fikk en flott solnedgang inn mot Haugesund. Med vinden på tvers ble det ingen stagvendinger tilbake til Bergen. Med intens navigering og trimming gjennom natten og slalåmkjøring mellom holmer og skjær i Austevoll, kunne vi fly spinnakeren siste timen inn Korsfjorden mot mål.

Med små marginer karret vi oss opp på pallplass og drittværet etter start ble fort glemt.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.