Informasjon fra Askøy Seilforening

Ny brygge og ledige båtplasser

Askøy Seilforening har jobbet for å kunne tilby flere båtplasser.

Flytebrygge D er ny av året. Båtplassene har strømtilførsel og det er tilgang til ferskvann på bryggene. Seilforeningen har gode fasiliteter, som kran på 10 tonn og gode muligheter for parkering. Havnen er godt beskyttet, med kort vei ut til Hjeltefjorden og fine fjordområder. Foreningen har et aktivt regattamiljø, både innen tur og hav, Melges24, Yngling og jolle. ASF prøver hele tiden å tilby medlemmene stor bredde, både sportslig og sosialt, i tillegg til tjenester knyttet til havn og vedlikehold av båter.

Vinterregatta i vest

En av Bergensregionens årlige vinterregattaer, Isbjørnen, gikk av staben lørdag 11. mars. 16 båter var påmeldt men bare åtte stilte til start og to av disse var fra Askøy Seilforening.

Dette er nok den mest vinterlige regattaen vi har hatt på lenge. Mange måtte måke dekk før de kunne heise seil. Med varierende værforhold fra null vind til 14 m/s, og med hagl- og snøbyger var det kjekt med skibriller! Etter fellesstart i Raunefjorden ble det seilt sørover til Kyrholmen og videre med runding av Blia før målgang utenfor Hjellestad.

Aftersail med middag ble avlyst men arrangøren Bergen Seilforening disket opp med herlig suppe før premieutdeling.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

.