Informasjon fra Askøy Seilforening

Yngling er en frisk regattabåt for alle aldre.

Yngling nybegynnerkurs i Bergen

Askøy Seilforening vil våren 2024 arrangere nybegynnerkurs i seiling for seilinteresserte ungdommer og voksne.

Kjell Eirik Henanger • Det legges opp til fire teorikvelder og to praksiskvelder. Kurset passer som en generell innføring i seiling for de veldig ferske, men også som en introduksjon til entype regattaseiling med Yngling. Kurset er gratis for ASF-medlemmer og får en beskjeden kursavgift for andre.

Med VM på hjemmebane i 2026 blir dette en flott startrampe for nye, unge, lovende lag som vil ta sats og bli med. I 2026 regner vi med såpass rommelig kvote og kapasitet på arrangementet at de aller fleste som ønsker å seile VM på Hauglandsosen trolig får startplass. 

Ynglingen er som kjent en flott, liten dagsseiler som passer ypperlig for regattaseilere i alle aldre, fra ungdom til de som har fått innvilget statstipendiatet etter lang og tro tjeneste. Dette er også en båt som er veldig overkommelig å «traile» rundt, og har en seil- og utstyrsgarderobe som gjør det relativt overkommelig å stille med konkurransedyktig båt på startlinjen. Et flott alternativ til å tune turbåten til regattabruk, både når det gjelder tid og kostnader. 

Kurskveldene er planlagt som fire teoridager og to praksisdager:

• 12. mars: Introduksjon til seiling og Yngling

• 19. mars: Introduksjon til kappseiling i Yngling

• 2. april: Ynglingdetaljer: Tips og triks, trimming, båt-setup og vedlikehold

• 9. april: Planlegg trening mot VM 2026, 

• 11. april: Praksis 1: Sjøsetting og rigging. 

• 18. april Praksis 2: Seiltrening.

Deretter blir det treninger hver torsdag fremover: • April/mai: Treninger. • Juni: Serieseilaser. • August: Treninger • September: Serieseilaser.

Fadderyngling?

Kjell Eirik Henanger • Askøy har som mange kjenner til vel dusinet Ynglinger. Noen av disse er i OK stand og har vært jevnlig brukt. Men noen trenger også en kjærlig hånd. Det foreligger planer om å få disse satt i stand frem mot VM på hjemmebane i 2026. Askøy skal da stille med vel fem leiebåter, primært tiltenkt deltagere som kommer langveis fra, typisk USA, Australia og lignende. 

Ole-Bertil Olsen og Chris Skogen har startet renoveringen av NOR 159 og NOR 254. Disse to går i bresjen og gjør en fantastisk innsats for å løfte båtene til god regattastand. Selvsagt også godt hjulpet av de gode fasilitetene som finnes på Askøy Seilsportsenter. Ungdommer og de med ungdommelig sinn som vil komme i gang må gjerne ta kontakt for å bli med som bidragsytere og eventuelt faddere for en foreningsbåt. I tillegg til båtene som stilles til rådighet som leiebåter til VM vil resten kunne seiles av Yngling-faddere i VM og under oppladningen til VM fra nå av og til første uke i august 2026.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

.