Informasjon fra Askøy Seilforening

Gordon og Sandy på «Shiraz» (NOR 4352).

Vinterseiling for storbåtene i Tur & Hav

Mange må sette båtene på land og legge seilene på loftet når vinteren kommer. Heldige er vi som bor på Vestlandet og kan seile hele året!

Gry Hunstad •  Det er regatta nesten hver måned i vinterhalvåret på Vestlandet, og arrangørjobbene er fordelt mellom de mange lokale seilforeningene.

Årets første regatta, «Neglespretten», gikk av stabelen 6. januar i regi av Åsane Seilforening. 17 båter var påmeldt, men to båter kom seg ikke ut av hjemmehavnen grunnet is. Det er ganske uvanlig her i regionen. Dermed var det 15 båter som stilte til start, og av disse var fire fra Askøy Seilforening. Vi fikk en praktfull dag på Byfjorden øst for Askøy. Det var ganske kaldt med 11 kuldegrader, men vakker himmel med lav sol og kjempefin seilevind. Og etter at kampen på sjøen var overstått var det varm suppe og premieutdeling på Zachariasbryggen på Vågen. Veldig kjekt! 

Dessverre ser vi at februar-regattaen «Snøføyka» ikke ståt på terminlisten i år, men vi gleder oss til Bergen Seilforenings «Isbjørnen» 9. mars og «Vårbløyta» 17. april, som vi i Askøy Seilforening arrangerer. 

Vi oppfordrer flere til å finne frem skinnluen og komme seg på sjøen også på vinteren!

Spinnaker etter start til første merke under Neglespretten.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.