Askøy Seilforening

Ole_J_Birkeland
Hjeltefjordtrimmen 2018

Hjeltefjordtrimmen 2018

Når dette leses er allerede første regatta i Hjeltefjordtrimmen 2018 arrangert.

Publisert Sist oppdatert

Men i skrivende stund gjenstår det enda noen detaljer før seilingsbestemmelser er kommet på plass. Som kjent er serien et samarbeid mellom Askøy Seilforening og Ran Seilforening, og da er det jo også flere parter som skal enes om et opplegg.

Men vi har begge foreninger et felles mål om at Hjeltefjordtrimmen skal være et tilbud for alle. Det skal være et lavterskeltilbud for å seile regatta, og det skal passe både for en som aldri har deltatt i regatta før, samtidig som den skal gi trening, konkurranse og utfordringer også for den mer erfarne seiler.

Dette er tidvis en vanskelig kombinasjon. Men om du som er helt ny setter deg litt inn i grunnleggende regler, og dere som er erfarne viser litt hensyn og forståelse om båten du er i en vikesituasjon med er en båt du aldri tidligere har møtt på fjorden, går det fint.

Regler er til for å følges, men om dere hjelper nybegynnere med en hyggelig og informativ beskjed i stedet for kjeft, er det større mulighet for at nybegynneren også dukker opp igjen på neste tirsdag.

Vi har hatt en nedadgående trend med deltagende båter på regattaen, men likevel er Hjeltefjordtrimmen en av de største seriene på Vestlandet. Og vi har mange tirsdager flere båter på fjorden enn hva som er tilfellet for enkelte av de mere etablerte helgeregattaene i fylket. Dette viser at det ofte er enklere å prioritere en tirsdagskveld etter jobb enn en helg hvor mange aktiviteter kjemper om fritiden vår.

Fra Askøy Seilforenings side håper jeg vi ser flere nye, men også alle kjente, gamle seilere på fjorden denne sesongen. På bryggekanten har jeg i alle fall møtt to seilere som har ambisjoner om å være med for første gang. Og således håper jeg å se både en Contrast og en X-99 som debutanter på Hjeltefjorden denne sesongen. Og husk at alle kan være med å seile en slik regatta uansett hva slags tur- og hav-båt de har.

Også på arrangørsiden er det litt endringer i hvem som har mulighet å være med å arrangere. Men det er særdeles positivt å melde at det har vært enkelt å erstatte de medlemmene som går ut med nye.

Også på arrangørsiden er det medlemmer som aldri har gjort dette før. Men med litt forberedelser, for eksempel å være med en annen båt, og god veiledning, er jeg sikker på at dette skal gå bra. Og for å toppe det hele, har vi jo for første gang tilgang på en sikrings- og startbåt slik at vi slipper å benytte egen seilbåt for å arrangere.

Jeg håper å se deg på fjorden i Hjeltefjordtrimmen 2018 kommende tirsdag.