Informasjon fra Askøy Seilforening

Vinterseiling i februar

Det var meldt litt ruskete vær, men siden vi har kjøpt oss en vinterisolert Ovni ville vi gjerne utforske livet om bord også på denne tiden av året.

Agnete Skog • Turen gikk fra Askøy Seilforening til Strusshamn i mørket fredag kveld. Det er en egen stemning å seile i vintermørket, så mye lys likevel.

Strusshamn er en svært god og lun havn, men om det er veldig kaldt kan det danne seg is. Det fikk vi erfare tidligere i vinter da vi ikke kom oss bort til dieselfyllingen på grunn av tjukk is. Denne helgen var det bare et tynt islag helt innerst i havnen, men snøen lavet ned i store flak.

Sjoddien, den gamle fabrikken som i dag er kulturhus, har en koselig restaurant som er verdt et besøk.

Natthavn i vinterkuling

Lørdag seilte vi ned til Buarøy, sør for Lerøy. Her etablerte tyskerne et fort under 2. verdenskrig. Forsvaret brukte anlegget som kystfort i mange år, men i dag er Buarøy tilrettelagt som friluftsområde. Vi traff en annen seiler som øvde seg til Nordsjøseilas, samt en motorbåt på snarvisitt. Ellers hadde vi øyen nesten helt for oss selv. Nesten, altså, for det bor en rev der - og vi var så heldige å få øye på ham. Han stirret på oss fra en knaus like over havnen, og han var fin og rød og så velfødd ut, så vi antar at han finner nok mat.

Buarøy er full av bunkere, fine turveier og stier, og må være et eldorado for lekne barn. Vi fikk noen fine timer med sol før snøen la seg til kvelden. Øyen ga god le for sørøstkulingen som ulte om natten. Vi hadde fortøyd baugen i bøyen og la oss til kai på Middelhavs-vis, med hekken inn. Her lå vi trygt og godt og kunne enkelt komme i land med hunden.

Søndagsseilasen gikk nydelig for bare genoa og vi fikk logget noen mil for å legitimere medlemskapet i 100 nm-klubben. Livet i båt er herlig, uansett årstid!

SeilUT!

Askøy Seilforening introduserer SeilUT! inspirert av Molde Seilforening og andre seilforeninger for å fremme og inspirere til aktiv turseiling. Mer info på hjemmesiden vår.

Bruktmarked søndag 24.april kl. 12.00

ASF inviterer medlemmene til bruktmarked og kafé på seilsportsenteret. Ta med seilutstyr som du vil selge eller bytte, og gjør gode kupp.

Planlagte aktiviteter våren 2022

Ynglingtrening på torsdager

Jolletrening på tirsdager

SeilUT! 2022

Vårbløyta 23. april

Bruktmarked 24. april

Klubbkveld tirsdag 26. april: Turseiling

Treningssamling for Yngling 30. april–1. mai

Oppstart Hjeltefjordtrimmen 3. mai

Ynglingcup 14.-15. mai

Seilmakeren Doublehanded 4.-6. juni

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.