KUNST: Utstillingen om Atlanterhavet har vært planlagt i mange år, og viser et stort spenn.

Kunstutstilling om Atlanterhavet

Henie Onstad Kunstsenter presenterer i sommer en samling inntrykk fra Atlanterhavet over en periode på 600 år.

Publisert

Utstillingen har vært planlagt fem år og ble åpnet av H.K.H. Kronprins Haakon i slutten av april. Nå kan du beskue rundt 140 maritimt relaterte verk på kunst-senteret i Bærum ved Oslo.

Utstillingen tar for seg forholdet mellom historie, myter, forskning og forståelse av det nordlige Atlanterhavet og er del av en serie tverrfaglige utstillinger der Henie Onstad dykker ned i samfunnsaktuelle problemstillinger på tvers av kultur, natur og vitenskap.

På utstillingen kan du blant annet se et originalt kart over Skandinavia fra 1500-tallet, velkjente, sentrale innlånte verk og nye arbeider signert anerkjente samtidskunstnere.

BLEKKSPRUT: Et av de mest oppsiktsvekkende kunsverkene er denne blekkspruten laget i leire.
KART: Utstillingen viser også frem gamle kart og historiske dokumenter.
VEKST: Kolber med sjøgress fra sjøen utenfor skal vokse og utvikle seg i løpet av sommeren.

Verkene i utstillingen lånes fra en rekke nasjonale og internasjonale institusjoner og private samlinger, inkludert Victoria & Albert Museum i London, Tate Britain i London, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo, Moderna Museet i Stockholm, Statens Museum for Kunst i København, Nasjonalbiblioteket, Stiftelsen Det Norske Veritas (DNV), Nordnorsk Kunstmuseum og Frac Bretagne.

Utstillingen vises frem til september.