Ingen 17.mai uten pølser, is og brus...
52.nd Street mellom 1st og 2nd Avenue, Manhattan, New York City!
Frihetsgudinnen hadde vi sett før (Heidi og Eivind ihvertfall...) det var noe eget å beskue henne fra eget dekk!!
Det er slutt på tropetemperaturene for Empire og bestetning!

Fantastisk 17. mai feiring i New York!

 Omkring 1000 mennesker var samlet til 17. Mai feiring ved Sjømannskirken på Manhattan i New York torsdag. En fantastisk og rørende opplevelse! Rapport fra «Empire»

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Marius var eneste Empire mannskap som stilte til 17. mai i bunad.

Allerede 16. mai stakk Empires besetning innom for å hilse på i Sjømannskirken. Vi regnet med at det på selve dagen kunne bli litt for folksomt og travelt til å få en prat med mannskapene ved kirken. Vi ble ønsket velkommen og servert vafler og kaffe, mens presten Hilde forberdte nasjonaldagens preken og resten av personalet forberedte salget av 17. mai flagg, sløyfer, leker og annet.

Fullt hus

Da vi på selveste Dagen ankom Sjømannskirkens lokaler litt før klokken 1300 var det bare så vidt det var plass til oss. Mange ble stående i gangen og enda flere overvar 17. Mai gudstjenesten fra gaten. Da ”Ja vi elsker ” ble avsunget etter prekenen var det en rørende stemning i salen. Etter Bjørn Eidsvågs tale der han mintes oftrene i forbindelse med terrorhandlingene i Norge 22. juli i fjor etterfulgt av sangen ”Eg ser” fantes det ikke et tørt øye i salen.

Sperret gate

Til 17. Mai festen hadde Sjømannskirken for første gang fått lov til å sperre av den ene av filene i gaten utenfor. Etter gudstjenesten ble det arrangert leker for barna og salget av pølser i brød og lompe! og is og Solo gikk over all forventning. Køen for å få seg en godbit var i begynnelsen lenger enn det gaten utenfor Sjømannskirken er lang. Bare et par eldre herrer viste seg ikke å kunne norsk køkultur!

Etter leker og pølser spilte Birkenes Hornmusikk opp for 17. Mai tog og allsang. Mange New Yorkere gjorde store øyne da 17. Mai toget kom marsjerende rundt kvartalet der Sjømannskirken holder til. Restauranteieren i nabogaten var forberedt, og røpte ”vi har norsk øl” i det toget passerte...

Etter runden rundt kvartalet var det igjen tid for Nasjonalsangen – og flere dertil hørende sanger. Stemningen var nærmest til å ta og føle på. Det er noe eget ved å feire 17. Mai i utlendighet!

For vår egen del avsluttet vi 17. Mai feiringen med Sjømannskirken med en teaterforestilling fremført av barn ved Norskskolen i Utlandet som tok for seg hendelsene på Eidsvoll i 1814. HIPP HIPP HIPP HURRA!

Vel overstått – og GRATULERER MED DAGEN til alle seilere ute og hjemme!

Eirik og Marius, Heidi & Eivind

www.sy-empire.com

Empire ankom New York 14. mai – i hadde god tid til å stryke finstasen...