SJØMANN: August Botne Sandberg har flere sesonger som skipper på Svalbard bak seg. Nå skal han seile ditt på egen kjøl.

Verden blir både større og mindre

Når du seiler over 10.000 nautiske mil hvert år må du være glad i havet. Det er da også August Botne Sandberg.

Publisert Sist oppdatert

Imange år har Sandberg seilt som skipper på andres båter, men nå har han tatt steget over i sin egen.-Jeg har jobbet som skipper for 59North i flere år og nå har jeg også kjøpt båten som jeg har vært skipper på: Isbjørn, en Swan 48, forteller Sandberg.

Vi snakket med ham bare dager før han satt seg på flyet til Antigua for å seile Isbjørn til Norge med gjester. For det er akkurat det 59North tilbyr: Havkryssinger der du lærer godt gammeldags sjømannskap som å bruke sekstant, gå vakter, navigere og alt annet som flere dager på havet gir tid til.

Nå skal han ta konseptet til egne kyster her i Norge. I tillegg til havseilaser driver også 59North den populære podcasten On the Wind, der bergenseren Sandberg også er vert til tider, samt en digital kunnskapsplass for seilere kalt The Quarterdeck.

– Det er gleden ved å seile på havet som er det viktige for meg. På havet blir verden både større og mindre, forteller Sandberg.

Fremover blir det langt mer ullgenser enn shorts for Sandberg og hans gjester. På planen står blant annet Irland i september, Nord-Norge på vinteren, samt Svalbard.

– Jeg ser virkelig frem til å vise frem våre nære hav og vår fantastiske kyst. Du kan høre en podcast med ham på www.explorenorth.no.