«Seil» blir årets festivaltema

Risør seilforening blir samarbeidspartner når "seil" blir tema under Trebåtfestivalen til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Seil er festivaltema for Trebåtfestivalen 2012 . Her "Nirvana" under seil i Risør. foto. Ørjan K. Hansen

– Alle har et forhold til seil. Seilene ble til som et resultat av farkostene. Farkostene ble etter hvert utformet som et resultat av seilene. Hva er da mer naturlig enn å ha «Seil» som hovedtema når Norges største og eldste trebåtfestival starter første helgen i august? Prinsippet om at skip og båter og andre farkoster skal kunne bruke vind som fremdriftskraft har gjennom historien vært et stadig tema, forteller festivalleder Odd Sverre Aasbø.

Man antar at seil er brukt på båter gjennom nærmere 7000 år.

– Hvordan har egentlig hverdagen vår blitt påvirket av dette? I år setter Risør Trebåtfestival fokus på en av de viktigste elementene i vår kystkultur, sier festivallederen.

Men i tillegg til den tradisjonelle bruken av seil, vil også festivalen ha fokus på alt man i dag bruker seilduk til, slik som tradisjonelle seil og hanggliding, og videre til håndvesker og møbler. Dette vil publikum merke under hele festivalen, både gjennom ulike oppvisninger og som et sentralt element i håndverksgata, sier Aasbø.

Aasbø forteller også at Risør Seilforening er en viktig og sentral samarbeidspartner under årets festival.

– Det er klart at man samarbeider med seilforeningen når tema blir «Seil». De vil ha ansvar for mye av årets festivaltema, forteller Aasbø.